Bani mai mulţi pentru angajaţii de la stat

De Alin Gherasim
2Comentarii
Bani mai mulţi pentru angajaţii de la stat
© Consilierii au votat creşterile salariale FOTO: JA
Angajaţii Consiliului Judeţean, ai Direcţiei de Asistenţă Socială, cei de la Evidenţa Persoanelor şi cei de la Salvamont primesc bani mai mulţi.

Legea salarizării a dat frâu liber creşterilor salariale. Angajaţii Consiliului Judeţean Arad, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad şi cei de la Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo vor primi în luna august salarii majorate. Şi asta pentru că în şedinţa ordinară a lunii iulie, care a avut loc joi, consilierii judeţeni au aprobat, prin vot, aceste creşteri salariale. De pe o parte, aleşii de la Putere trebuiau să voteze propunerea aparatului propriu al CJA, pe de altă parte, aleşii din Opoziţie nu se puteau împotrivi, legea fiind emisă chiar de către Guvernul PSD.

Aşa că votul pe proiectele de hotărâre privind creşterile salariale a fost în unanimitate. Dar cu cât au crescut salariile la instituţiile mai sus menţionate? Să le luăm pe rând. În ceea ce priveşte aparatul propriu, al CJA, creşterile pot ajunge până la 30 la sută faţă de salariul de până la modificarea legii. Preşedintele CJA are o indemnizaţie lunară de 13.050 de lei, iar vicepreşedinţii câte 11.600 de lei. Legea spune că salariile personalului angajat poate creşte, dar să nu depăşească venitul vicepreşedinţilor. La CJA nu se pune problema, dar trebuie precizat că nici ceilalţi angajaţi nu au venituri modeste. De exemplu, administratorul judeţului ajunge la un salariu de 9.000 de lei pe lună, iar secretarul judeţului 8.500 de lei. Arhitectul-şef şi directorii vor avea un venit de 7.000 de lei pe lună, iar directorii adjuncţi 6.500 de lei. Şefii de serviciu vor primii 6.000 de lei lunar, iar şefii de birouri 5.500 de lei. În ceea ce priveşte personalul cu funcţii de execuţie, aceştia pot atinge un salariu lunar de 4.900 de lei, în funcţie de poziţia pe care o ocupă şi gradaţia calculată.

Şi la alţii

La DGASPC, banii cei mai mulţi îi primeşte directorul general, respectiv 7.000 de lei pe lună, urmat de directorii adjuncţi, câte 6.500 de lei. Şefii de serviciu vor avea venituri de 5.700 de lei, iar şefii de birouri 5.000 de lei. La fel ca şi la CJA, cei care ocupă funcţii publice de execuţie pot atinge salarii frumoase, de până la 4.300 de lei pe lună, în funcţie de poziţia ocupată şi gradaţia calculată. La Evidenţa Persoanelor tot directorul va avea cel mai mare venit, urmând să primească 6.500 de lei pe lună, în timp ce şefii de serviciu se vor „mulţumi” cu 5.500 de lei pe lună. În ceea ce priveşte angajaţii de pe execuţie, aceştia pot ajunge până la un venit de 3.990 de lei pe lună, luând în calcul, din nou, funcţia pe care o ocupă şi gradaţia. La Salvamont e puţin mai simplu, ţinând cont de faptul că organigrama nu este atât de stufoasă ca la celelalte instituţii. Şeful serviciului are un salariu de 5.000 de lei pe lună, inspectorul de specialitate poate ajunge până la 3.676 de lei pe lună, iar salvatorii montani pot primi până la 3.016 lei pe lună.

Din august

Chiar dacă votul majorărilor salariale a fost dat la sfârşitul lunii iulie, aceste creşteri se aplică de la 1 iulie. Aşa că angajaţii instituţiilor menţionate mai sus vor primi salariile mărite în prima parte a lunii august.

Taguri: , , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor