Bani pentru bunastarea animalelor

De Diana Dutu
Exploataţiile trebuie să fie autorizate sanitar-veterinar FOTO: FAN
Exploataţiile trebuie să fie autorizate sanitar-veterinar FOTO: FAN
Crescătorii de porci şi de păsări pot depune la APIA cererile de ajutor pentru Măsura 215.

ARAD. În perioada 20 mai–30 iunie 2014 inclusiv, APIA preia Cereri de ajutor pentru Măsura 215 – pachetul a)Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine (a treia sesiune de depunere) și pachetul b)Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor (a doua sesiune de depunere) acordate fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim 5 (cinci) ani începând cu data de 1 iulie 2014.

Beneficiarii Măsurii 215, pachet a)Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul b)Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, pot depune o singură cerere de ajutor pentru toate exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute, la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află sediul social al beneficiarului sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizată în perioada 20 mai–30 iunie 2014 sunt eligibile exploataţiile noi (ferme noi) care nu au avut încheiate angajamente până la data de 15 februarie 2013 pentru pachetul a)porcine şi respectiv până la data de 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b)păsări.

Beneficiarii

Beneficiarii pentru pachet a)Plăți în favoarea bunăstării porcinelor sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar-veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art.40 din regulamentul CE nr. 1698/2005.

Beneficiarii pentru pachetul b)Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor autorizate sanitar veterinar care au depus cereri de ajutor şi îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !