Bani pentru exproprierile din Pecica

8Comentarii
Bani pentru exproprierile din Pecica
ARAD. Ministerul Transporturilor a suplimentat suma necesară exproprierilor pe autostrada Arad-Nădlac.

Bani în plus pentru exproprierile necesare autostrăzii Arad-Nădlac, tronson scos la licitaţie, în sfârşit, de oficialii Ministerului Transporturilor. Guvernul a aprobat, la începutul lunii, o hotărâre prin care sunt alocaţi banii necesari finalizării exproprierilor pe acest sector de autostradă.

Este vorba, în fapt, de hotărârea privind „aprobarea suplimentării sumei prevăzute ca justă despăgubire pentru imobilele ce constituie amplasamentul lucrării de utilitate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 416/2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Autostrada Nădlac-Arad”.

În preambulul documentului, Guvernul vorbeşte de suma deja alocată pentru procedurile de expropriere în cadrul horărârii nr. 416 din 2010 (63.000 mii lei), dar şi de faptul că este necesară suplimentarea sumei pentru a duce la bun sfârşit această acţiune.  Suma totală necesară acum este de 17.500 mii lei, iar aceasta a fost alocată de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Banii vor fi cheltuiţi pe finalizarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentul autostrăzii, suprafaţa rămasă de expropriat fiind de 865.212 mp. Terenurile în cauză sunt aferente oraşului Pecica.

Sumele, din 2009

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Autostrada Nădlac – Arad” au fost aprobaţi prin Hotărârea Guvernului nr. 1480/2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 845 din 8 decembrie 2009.

JA- A.B.D.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor