Bani pentru întemeierea familiei

10Comentarii
Bani pentru întemeierea familiei
ARAD – Tinerii căsătoriţi sunt nevoiţi să aştepte până la trei luni pentru a primi cei 200 de euro.

200 de euro este valoarea sprijinului financiar acordat tinerilor căsătoriţi, pentru constituirea familiei. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de aceşti bani sunt: 1.Ambii soţi să fie la prima căsătorie; 2.Depunerea cererii pentru obţinerea acestui ajutor să se facă în termen de maximum 30 de zile de la data încheierii căsătoriei.

Din păcate, din cauza procedurii greoaie de soluţionare a cererilor, banii ajung destul de târziu la beneficiari, uneori chiar după trei luni de la momentul căsătoriei. La începutul lunii februarie, spre exemplu, se vor face plăţile pentru cei care au primit dispoziţia primarului în perioada 20 octombrie-7 decembrie 2009. Banii pot fi ridicaţi de la casieria Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, tânăra familie primind, în fapt, contravaloarea în lei a celor 200 de euro (calculată la cursul din ziua anterioară datei la care s-a emis dispoziţia primarului).

În ceea ce priveşte numărul beneficiarilor sprijinului financiar pentru întemeierea familiei, acesta variază în funcţie de sezon. Evident, vara sunt mult mai multe solicitări decât în sezonul rece. Lunile iunie, iulie şi august sunt foarte aglomerate în privinţa căsătoriilor, înregistrându-se câte şase-şapte pe zi. Pe timp de iarnă, cifrele se înjumătăţesc. În perioada 1-26 ianuarie 2010, spre exemplu, la Primăria Arad au fost înregistrate 106 cereri pentru obţinerea ajutorului financiar acordat tinerilor căsătoriţi.

PLĂŢI

Proximele plăţi ale sprijinului financiar pentru tineri căsătoriţi se vor face miercuri, 3 februarie, între orele 14.00-17.00, joi, 4, şi vineri, 5 februarie, între orele 8.00-17.00.

D.D.

Taguri: , ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor