Bani pentru învăţământul arădean

De Diana Dutu
2Comentarii
Bani pentru învăţământul arădean
© Se lucrează în vacanţa mare
Rectificarea bugetară va aduce 250.000 de lei pentru reparaţii, amenajări şi dotări la unele şcoli din municipiu.

Consilierii locali municipali sunt chemaţi, luni, să voteze proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului general de venituri și cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2017. „E cea mai mare rectificare pe care poate să o aibă administrația locală după primele șase luni de administrație. Vom avea investiții majore în special în învățământ – valoarea acestora depășește 200.000 de lei la rectificare, ceea ce confirmă atenția pe care o are administrația faţă de învăţământ” – a subliniat primarul Gheorghe Falcă în cadrul conferinţe de presă de joi.

Beneficiari şi lucrări

În urma rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli a municipiului Arad, 50.000 de lei vor fi transferaţi în contul Grădiniţei „Prieteniei” pentru amenajarea curţii interioare, care nu a mai fost amenajată de la înfiinţarea unităţii, precum şi pentru gresiatul intrărilor din unitate. Şcoala Gimnazială Adam Nicolae va primi o finanţare de 60.000 de lei pentru reparaţii curente (zugrăvit 8 săli de clasă, înlocuit parchet).

În contul Liceului Naţional de Informatică va fi transferată suma de 80.000 de lei necesară pentru reparaţii curente (reparaţii la fosta hală de producţie care urmează să fie transformată în spaţiu de recreere pentru elevi), iar 20.000 de lei pentru dotare cu obiecte de invetar. Solicitarea vine întrucât curtea şcolii din corpul A (fosta Iuliu Maniu) este improprie (spaţiu insuficient) pentru elevii şcolii.

Grădiniţa P.P.11 din Arad are nevoie de igienizarea holului de acces, repararea scărilor către cele trei grupe de la etaj şi igienizarea băii de la parter. În plus, cimentul din curtea grădiniţei este fisurat şi este necesară şi construirea unei platforme pentru containerele de gunoi. Bugetul solicitat pentru remedierea acestor probleme urgente este de 40.000 de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor