Băsescu a ales „puterea” la Arad

32Comentarii
Băsescu a ales „puterea” la Arad
Arad - Ceva mai mult de două ore şi-a rupt preşedintele României, Traian Băsescu, din programul său oficial pentru a face băi de mulţime în Arad şi pentru a alege, în calitate de membru de onoare al concursului gândit de organizatorii Festivalului Vinului, cel mai bun vin.  Basescu, vinul si micii 3 Video Video 2 | 3 | 4

Alegerea nu a fost grea pentru Traian Băsescu, căci preşedintelui i-au fost prezentate doar două sortimente de vin, din cele 16 aflate în concurs, adică cele care au trecut de selecţia juriului format din ziarişti arădeni, primind voturi egale.

Deşi a susţinut că are nu doar gust, ci bun gust, Traian Băsescu a cerut şi ajutorul soţiei, Maria Băsescu, înainte de a alege cel mai bun vin din festival. Cum se aşteptau cunoscătorii într-ale vinului, preşedintele României a ales un vin sec, afrodisiac (potrivit producătorului): Cadarca de Miniş.

Primul om al ţării s-a arătat încântat şi de faptul că vinul din regiunea sa natală (Murfatlar) a ajuns pe locul trei, după cele două sortimente arădene de Cadarcă. „L-am ales pe acesta pentru că e mai sec şi mai fin”, a spus Traian Băsescu, la momentul la care a ales Cadarca de Miniş în detrimentul unui vin precum Cadarca târzie. „Are nişte papile gustative foarte fine”, a fost concluzia organizatorilor.

Traian Băsescu a urcat pe scenă, mai apoi, pentru a se adresa celor peste o mie de arădeni dornici să guste din glumele prezidenţiale, de care primul om al statului nu a făcut rabat. 

Schimbare de plan

Preşedintele României a aterizat la ora 12.00 la Arad, după care a luat drumul hotelului Continental, unde s-a schimbat şi s-a oprit, mai apoi, la o cafea împreună cu staff-ul PD din Arad.

La masă au putut fi văzuţi primarul Aradului, Gheorghe Falcă (însoţit pe tot parcursul vizitei de soţia şi fiica sa), preşedintele PD Arad, Gheorghe Seculici, preşedintele CJA Arad, Iosif Matula, şi alte cunoscute feţe politice din cadrul PD.

La Arad a fost prezent, cu această ocazie, şi Emil Boc. La ora 13.00, Traian Băsescu a decis să ia drumul Pieţei Avram Iancu pe jos, împreună cu soţia şi staff-ul PD, dând peste cap planurile SPP. În fapt, nici una dintre deciziile oamenilor de pază nu au fost respectate de către preşedinte, care s-a dovedit, ca de obicei, imprevizibil.

Flota, bărcuţele şi susţinătorii

În drum spre locul în care arădenii au organizat Festivalul Vinului, Băsescu s-a oprit să vorbească cu arădenii, să dea mâna cu aceştia şi chiar să se fotografieze cu doritorii.

Intrarea în Piaţa Avram Iancu, care s-a făcut prin alt loc decât cel stabilit de SPP, a fost primul contact al preşedintelui cu cei peste o mie de arădeni care aşteptau să-l vadă.

Două pancarte cu mesaje anti-Băsescu (care făceau referire la vânzarea flotei – „Domnule preşedinte, la Arad am găsit o flotă la fel de valoroasă ca cea de la ultima expertiză„) şi-au făcut şi ele loc prin mulţime. Acestea au fost sfâşiate însă de fanii lui Băsescu.

Purtătorii pancartelor erau pe cale să fie luaţi la bătaie de susţinătorii preşedintelui. „Ce ştii tu, fătucă, de flotă”, a fost doar una dintre replicile unuia dintre arădenii care s-au năpustit să elimine din faţa preşedintelui pancarta pe care o purta o tânără. Câţiva susţinători liberali şi ţărănişti şi-au făcut şi ei simţită prezenţa în piaţă, fluturând vaporaşe de hârtie

„Îmi place Aradul”

Preşedintele şi-a făcut cu greu loc până la spaţiul special amenajat pentru degustătorii de vin. A gustat din cele două vinuri propuse pentru locul întâi, l-a ales pe cel considerat mai sec şi mai uşor şi a luat drumul scenei pentru a le ţine arădenilor un discurs în care a ţinut să puncteze de două ori faptul că Aradul îi e drag.

„După ce acum doi ani, în Piaţa Constituţiei, din Bucureşti, am participat la Târgul de vinuri organizat de producătorii din Republica Moldova, mi-a părut rău că nu am avut ocazia să particip şi la un festival al vinurilor româneşti.

Aşa că, organizarea acestui eveniment m-a făcut să am două motive să vin la Arad: în primul rând, pentru că îmi place să revin în oraşul dumneavoastră şi în al doilea rând pentru că vinurile româneşti sunt tot mai bune în ultimii ani, ca urmare a investiţiilor uriaşe care s-au făcut în acest domeniu“, a declarat Traian Băsescu.  Băsescu a acordat, apoi, diplome şi medalii câştigătorilor.

Blocajul şi plecarea

După discurs, Băsescu a ales să facă o nouă baie de mulţime, deşi maşinile aşteptau în faţa Teatrului Ioan Slavici să-l conducă pe preşedinte la aeroport, de unde urma să ia helicopterul până în Hunedoara.

În pofida aşteptărilor şi a planurilor făcute de SPP, Traian Băsescu şi-a croit drum prin mulţime, s-a oprit la poze şi la discuţii, a blocat circulaţia în zona Pieţei Avram Iancu, din cauza mulţimii care îl asalta, parcurgând câţiva zeci de metri pe stradă, printre claxoanele maşinilor. A ales să meargă pe jos până la hotel, a luat masa aici, după care a părăsit Aradul pentru Hunedoara.

A.B.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor