Băsescu, învins de mancurţi şi rusofili

În Moldova, îşi duc veacul o sumedenie de mancurţi şi de rusofili. Să explicăm ce este acela un „mancurt”. Când mongolii vroiau să pedepsească pe cineva, îl rădeau în cap şi-l lăsau în mijlocul stepei, fără apă şi fără mâncare, doar cu soarele arzător deasupra capului.

După o săptămână de stat în soare, insul îşi pierdea memoria pentru toată viaţa, nu mai ştia de unde vine, cine este.

Într-un fel, mulţi români din Basarabia au fost mancurtizaţi prin agresivul proces de deznaţionalizare şi de rusificare susţinut de Moscova. Sunt destui cei care şi-au uitat rădăcinile ancestrale, care nu se simt legaţi de România prin nici un fir, fie el şi firul nevăzut al simţirii pentru neamul din care te tragi. Am cunoscut asemenea români mancurtizaţi, la Chişinău. Politrucul soviectic a reuşit nu doar să le şteargă memoria, ori să le ucidă sentimentul naţional, ci să le înlocuiască în mod ticălos cu ura faţă de neamul lor.

Datorită acestor mancurţi, şi datorită rusofililor care se trag din nostalgicii URSS şi din ruşi sadea, România şi Basarabia sunt astăzi două ţări despărţite nu doar de o graniţă, ci şi de un hău sufletesc, care parcă se tot lărgeşte în loc să se îngusteze, cum ne dorim. De fapt, tocmai din sânul acestei mulţimi mancurte şi rusofile îşi trage seva antiromânismul lui Vladimir Voronin şi al clicii sale de comunişti cu ombilicul netăiat, legat şi astăzi la „mama” lor, Kremlinul.

Traian Băsescu a încercat să facă ce n-au reuşit predecesorii săi, a folosit toate mijloacele pentru a-l îmbuna pe Vladimir Voronin, a băut cu el şpriţuri prelungi, i-a acceptat baxurile de vin care s-a dovedit curând a fi poşircă, le-a dat moldovenilor curent electric pe gratis, s-a tot dus la Chişinău, crezând că asta ajută. Altfel spus, a zgândărit coarda sensibilă a lui Voronin. Degeaba! Omul, n-are coarda asta. E cu un gând (antiromânesc), e dirijat de Moscova, e neserios – dovadă că nu mai vrea consulate româneşti la Bălţi şi Cahul, cum convenise cu Băsescu. Preşedintele nostru şi-a supraestimat forţele, dar nu e de condamnat pentru că a încercat imposibilul. Nici un efort nu e prea mare, când e vorba de neamul tău.

T.M.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !