Basescu, la mana lui Falca

De Simion Todoca
4Comentarii
Basescu, la mana lui Falca
Lansarea lui Gheorghe Falcă în cursa internă pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale nu este întâmplătoare. După ce Băsescu şi-a dat seama că a feştelit-o din raţiuni sentimentale, împingând-o pe Elena Udrea la înaintare pentru recâştigarea controlului asupra PDL, în dauna lui Falcă, acum şi-a pus cenuşă în cap.

Falcă i-a iertat gafa determinată de efuziunile sentimentale şi este gata să se arunce în bătălie. Chipurile, pentru candidatura la Cotroceni. În fapt, turneul lui Falcă prin judeţe va avea ca scop câştigarea preşedinţiei partidului, prin debarcarea lui Blaga. După părerea mea, o muncă de Sisif, dar nu lipsită de şanse.Prin neparticiparea la Congresul extraordinar, Falcă s-a delimitat, oarecum, de aceasta, aşa că va avea posibilitatea să fructifice multe voturi proBăsescu, dar antiUdrea. Care, însumate cu celelalte, ar putea să readucă PDL în sfera de influenţă a lui Băsescu. Din păcate pentru el, nu direct, ci prin intermediul lui Falcă.

Nu în ultimul rând, Băsescu ţine cont şi de faptul că, spre deosebire de el, Falcă are mai mari şanse să ajungă la un numitor comun cu MRU, având în vedere antecedentele. Dacă va primi ceea ce îşi doreşte, candidatura din partea aşa zisei drepte pentru Preşedinţia României, MRU nu va pregeta să reia ceea ce a început, la Arad, alături de Falcă, o construcţie abandonată din cauza lui Băsescu, orbit de prea mare încredere în Elena Udrea, ca să nu spun altfel.MRU a spus clar că va candida doar dacă va fi suţinut de toate forţele de dreapta, iar dacă Falcă va deveni preşedintele PDL, nu îi va fi greu să-l susţină pe MRU, mai ales că, pe linia SIE- respectiv, Meleşcanu, Iniţiativa România Liberală nu va îndrăzni să crâcnească, ci va mai adăuga o cărămidă la temelia recunoaşterii noii construcţii drept forţă de dreapta.

În acest context, demonstraţia de forţă a lui Falcă, de sâmbătă, nu fost direcţionată pe plan local, ci spre Cotroceni. Oricum am întoarce-o, trei sferturi dintre PDL-iştii arădeni, indiferent că sunt în tabăra Ioţcu sau tabăra Falcă, sunt adepţii lui Băsescu.Or, în aceste condiţii, preşedintele organizaţiei judeţene nu va fi decis de către Blaga, ci de către Băsescu.Blaga este între ciocan şi nicovală: ori îl acceptă de Falcă preşedinte al PDL Arad, ori riscă să rămână fără jumătate din cea mai puternică organizaţie din ţară. Şi într-o variantă şi în cealaltă, Falcă îi asigură lui Băsescu un vehicul electoral considerabil, iar poziţia sa la nivel naţional va fi asigurată.Sigur, nue totuna să vii cu toată organizaţia judeţeană- cea mai tare din ţară- sau doar cu jumătate .

 

Citat : „În oricare dintre variante, poziţia la nivel naţional a lui Falcă este asigurată”4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor