Basescu la Timisoara, la lansarea candidatilor PMP: Din punct de vedere electoral, eu nu mai am ambitii

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Basescu la Timisoara, la lansarea candidatilor PMP: Din punct de vedere electoral, eu nu mai am ambitii
Partidul Mișcarea Populară și-a lansat candidații pentru județul Timiș în prezența liderului organizației Traian Băsescu. Fostul președinte al României a venit la Timișoara pentru a lansa „la apă” candidații PMP.

Lansarea candidaților PMP în Timiș a avut loc în sala Filarmonicii Banatul din Timișoara. Băsescu și-a văzut în sală prietenii de pe… Facebook și a remarcat asta imediat. „De la statistica centrală rezultă că suntem un partid care are oameni care în proporție de 85 la sută nu au făcut politică. Este timpul unor formațiuni politice noi, care să nu fi fost părtașe la toate compromisurile tranziției. Nu neg ce au făcut vechile partide. Marile obiective de țară au fost atinse – țara este în NATO, în UE, pe de altă parte corupția, ineficiența, incapacitatea de a crea sentimentul de încredere sunt elemente care arată că partide precum PSD sau PNL și-au epuizat capacitatea de a fi credibile și de a da țării și populației noi obiective. PMP a apărut la momentul potrivit. Nu aș vrea ca acest partid să fie partidul lui Băsescu, acest partid este partidul vostru. Aveam două variante la terminarea mandatului de președinte. Am încercat trei luni să stau în afara dezbaterilor, dar nu mă lăsau dezbaterile în pace. La TV se vorbea despre Traian Băsescu. Mă gândeam să-mi scriu memoriile, aveam ce scrie, dar această experiență pe care aș fi pus-o între coperțile unei cărți ar fi rămas într-o bibliotecă, am luat decizia să transfer această experiență a unui partid nou. Timișoara este un oraș emblemă al României. În agricultură lucrurile nu sunt grozave. Chiar Timișoara la nivel de județ este un județ (?!) care a absorbit foarte puține fonduri europene. Nu au fost proiecte. Administrațiile locale trebuie să-i ajute pe fermieri. O spun ca un om care știe că din agricultură se poate câștiga. Familia mea este proprietar prin Ioana în județul Călărași. (…) V-aș sfătui să faceți campania cu Constituția în mână. Aș vrea ca PMP să aibă un program fără urmă de demagogie. Nu aș vrea să constatăm că un candidat al PMP se duce în campanie cu promisiuni fanteziste”, a spus Traian Băsescu la Timișoara. La Primăria Timișoara, din partea PMP va candida Marius Cristinel Dugulescu.

Băsescu a spus, la Timișoara, că nu mai are ambiții din punct de vedere electoral.

„Din punct de vedere electoral eu nu mai am ambiții și nici obiective personale. Eu am fost tot ce puteam să fiu, primar, președinte, ministru. Apelul meu pentru voi toți este că acest partid este pentru voi, pentru România, nu pentru Băsescu. Aș vrea să vă văd vorbind mai puțin despre Băsescu și mai mult despre voi. Am fost ministru, primar general, președinte”, a spus Băsescu la Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !