Bătaie de joc la adresa elevilor!

De Daniel Scridon
13Comentarii
Bătaie de joc la adresa elevilor!
Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că elevii din clasa a 5-a vor avea, din toamnă, manual și la disciplina … Educație fizică și sport.

De parcă nu ar ajunge faptul că în ultimii ani legea învăţământului a fost schimbată de fiecare minte luminată care s-a perindat pe fotoliul de ministru, iar elevii sunt folosiţi pe post de cobai, actualul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a scos din puţul gândirii un nou manual. Pentru disciplina Educaţie fizică şi sport.

Bieţii elevi vor trebui să aibă asupra lor un nou manual (in)util, ca multe altele, pentru a nu aminti de culegeri şi manuale alternative solicitate de profesori, care le vor cocoşa umerii.

Poziţia fundamentală stând!

„Elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică şi sport. În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situați”, a scris Liviu Pop pe Facebook.

Ministrul a postat și un link unde poate fi consultat unul dintre manualele aprobate. Manualul de Educație fizică și sport îi are autori pe: Laurențiu Oprea, Vera Ana Pîslaru, Marilena Geanina Calistru, Dorin Stoican și Vicol Eduard Nicușor Șuță.

Primul capitol din manual este cel privind „Organizarea activităților motrice” și cuprinde următoarele lecții: „Formații de adunare în linie pe un rând și pe două rânduri”, „Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia”, „Alinieri în linie și în coloană”, „Întoarceri de pe loc”, „Formarea coloanei de gimnastică”, „Pornire și oprire din mers”, „Treceri dintr-o formație în alta”.

Capitolul doi din manual se intitulează „Dezvoltare fizică armonioasă”, iar cel de-al treilea, „Capacitate motrică”. La capitolul patru, elevii vor învăța despre disciplinele sportive și la capitolul cinci, despre igiena și protecția individuală. „Comportamente și atitudini” este titlul capitolului șase.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor