Bătaie pe zăpada din Arad

De Alin Gherasim
4Comentarii
Bătaie pe zăpada din Arad
Nu mai puţin de şapte firme au intrat în cursă pentru deszăpezirea drumurilor naţionale de pe raza judeţului Arad.

Se pare că anul acesta zăpada nu ne va lua prin surprindere. Cel puţin, nu pe drumurile naţionale. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat deja licitaţiile pentru deszăpezirea şoselelor naţionale şi a autostrăzilor pentru următorii patru ani. CNADNR vrea să încheie contracte-cadru, adică să semneze contracte cu firmele câştigătoare ale licitaţiei, iar ulterior să negocieze direct, fără a lansa anunţuri de licitaţie în anii care urmează. Aşadar, după cum am precizat deja, CNADNR a demarat procedura de achiziție publică în vederea încheierii de Acorduri Cadru servicii având ca obiect „Întreţinere Curentă pe timp de iarnă 2016 – 2020”. Data limită până la care au putut fi depuse ofertele de către firmele interesate a fost 19 iulie 2016. Iar, dacă ne luăm după numărul de oferte depuse pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Arad, este clar că bătaia va fi mare. Nu mai puţin de şapte oferte au fost depuse, unele de firme, altele de asocieri de firme. Cine sunt cei care vor să se „lupte” cu zăpezile de pe drumurile naţionale din Arad? Asocierea S.C. Eurosped S.R.L. & S.C. Sprinter Beniamin S.R.L, S.C. Diferit S.R.L., S.C. Tredeco Holding S.R.L., asocierea Elf Road S.R.L. & S.C. Eco Bau – Parc S.R.L., asocierea S.C. Riposta Trans S.R.L. & S.C. Athos Com S.R.L., Inteco Holding S.R.L. şi Trameco S.A. Rămâne doar ca CNADNR să analizeze ofertele primite şi, în funcţie de preţul cel mai mic, dar şi dotările ofertanţilor, să stabilească cine va fi câştigătorul licitaţiei. Nu este de mirare interesul manifestat pentru deszăpezirea ce va veni, dacă ţinem cont că sumele ce vor fi încasate de firme sunt exorbitante.

Un capitol separat şi o licitaţie separată se referă la întreţinerea pe timp de iarnă a autostrăzilor. Iar pentru segmentul de autostradă Remetea Mare – Nădlac, plus centura ocolitoare în regim de autostradă a municipiului Arad, au fost depuse patru oferte de la Tredeco Holding S.R.L., asocierea Elf Road S.R.L. & Eco Bau-Parc S.R.L., Inteco Holding S.R.L. şi S.C. Diferit S.R.L.

Sume uriaşe

Nici nu este de mirare că bătaia pentru deszăpezire este mare. Mai ales dacă ne uităm la ce sume sunt vehiculate. Potrivit anunţului de licitaţie, pentru deszăpezirea drumurilor naţionale pentru o perioadă de patru ani de zile, CNADNR este gata să plătească peste 30 de milioane de lei, fără TVA, în timp ce deszăpezirea autostrăzii Nădlac-Remetea Mare ar urma să coste până la 32 de milioane de lei.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor