Bătaie pentru banii de căldură

1Comentariu
Bătaie pentru banii de căldură
Bătaie pentru banii de căldură
ARAD – Sărăcia i-a făcut pe arădeni să ia cu asalt Cantina Municipală, pentru a primi ajutoare. VIDEO

Aproape 100 de pensionari arădeni au luat, astăzi, cu asalt Cantina Municipală, aşezându-se la coadă încă din zorii zilei pentru a ajunge la ajutoarele pentru încălzire.

Cum plăţile au început să se facă abia la amiază, bătrânii şi-au petrecut o bună parte din zi în înghesuială şi în frig. Cei câţiva angajaţi ai Direcţiei Publice de Pază, trimişi să menţină ordinea au reuşit cu greu să oprească pe arădenii nerăbdători să-şi primească drepturile.

Unii dintre bătrâni s-au trezit cu noaptea în cap, aşezându-se la coadă încă de la patru sau cinci dimineaţa, venind în braţe cu nepoţii de câţiva ani pe care nu aveau cu cine să-i lase acasă.

Îngheţati şi umiliţi de condiţiile în care au fost nevoiţi să aştepte banii necesari pentru a-şi plăti întreţinerea oamenii au cerut Primăriei să le trimită banii prin Poştă.

„Aşa nu vom mai fi nevoiţi să stăm ore şi ore în şir, la cozile de la Cantina Săracilor”, spune un pensionar cu lacrimi în ochi. „Ruşine. Este o bătaie de joc, ceea ce se întâmplă aici. Nu este niciun fel de organizare aici”, strigă un altul.

„Îşi bat joc de noi. Şi când te gândeşti că nici nu merită să stăm toată ziua aici pentru banii pe care-i primim”, susţine revoltată o femeie ce reuşise după o lungă aşteptare să intre în posesia ajutorului mult dorit, asta în timp ce o alta leşina din cauza îmbulzelii.

Ordine alfabetică

Trebuie spus că Primăria va împărţi ajutoarele pentru încălzire timp de patru zile, la sfârşitul săptămânii acesteia şi începutul săptămânii viitoare.

„Plata se va face şi în zilele de vineri, luni şi marţi. Beneficiarii ajutoarelor au fost chemaţi să intre în posesia banilor în ordinea alfabetică. E regretabil că oamenii s-au înghesuit acolo.

Arădenii trebuie să ştie că banii vor ajunge pentru toţi cei cărora li s-au aprobat cererile”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei. „De la 1 ianuarie, plafonul de acordare a ajutoarelor creşte la 615 lei şi vor trebui depuse alte cereri”, a ţinut să precizeze Corina Drăghici.

Pentru două luni

Luna aceasta se împart banii pentru căldură pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Un număr de 2700 de arădeni vor primi bani pentru subvenţionarea încălzirii cu lemne, aproximativ 8.000 pentru energia termică şi aproximativ 2.000 pentru gaz. Sumele încasate de fiecare persoană sunt cuprinse între 15 şi 50 de lei.

L.S.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor