Bază de date pentru studenții UAV

De Valentin Goran
1Comentariu
Bază de date pentru studenții UAV
© În timpul conferinței FOTO: V.G.
Proiectul „Creșterea gradului de transparență a gestiunii studenților la nivelul UAV”, se derulează acum la universitate.

Proiectul finanțat prin Fondul de dezvoltare instituțională (FDI) al ministerului Educației are ca obiectiv principal creșterea calității managementului instituțional prin implementarea Registrului Matricol Unic (RMU) la nivelul întregii universități, obligație prevăzută și în Legea Educației Naționale. „RMU este în fond o platformă, o bază de date referitoare la studenții universității. Aceasta permite urmărirea parcursului educaţional al studentului, dar în același timp poate genera o serie de rapoarte specifice solicitate de instituții sau de diferite compartimente din cadrul UAV. Mai mult ne poate ajuta să venim în sprijinul studenţilor aflaţi în situaţii speciale, fiind informaţi la timp despre nevoile lor specifice”, a punctat directorul de proiect, prof.univ.dr. Alexadru Popa.

Proiect pilot similar

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a mai făcut parte dintr-un proiect pilot similar, în anul 2011, an în care a fost creată pentru prima dată baza de date a RMU. „Implementarea registrului unic asigură transparentizarea procesului educaţional și implicit asigură creșterea calității managementului administrativ. A fost mult de muncă pentru introducerea acestor date, dar rezultatele şi implicaţiile acestui proiect sunt foarte importante pentru universitatea noastră. Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi au contribuit la implementarea RMU la nivelul UAV”, a subliniat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Compatibilă la nivel naţional

Baza de date creată s-a dovedit a fi compatibilă cu sistemul de lucru utilizat la nivel național, ceea ce facilitează gradul de operativitate și interconectivitate între sisteme.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor