Baza UTA, fostă „Hellas”, revine în administrarea Primăriei

De Diana Dutu
Reactualizat la:
2Comentarii
Baza UTA, fostă „Hellas”, revine în administrarea Primăriei
© O imagine din 2011 cu Baza „Hellas” FOTO: FAN
Deşi primise în folosinţă gratuită complexul sportiv, Cubul UTA a încălcat o clauză din contractul încheiat acum 21 de ani cu Primăria.

Ar fi putut folosi gratuit încă 4 ani de acum înainte complexul sportiv de pe malul Mureşului, dacă nu ar fi comis o eroare. Vorbim de Clubul UTA şi de o asociere pe care acesta a realizat-o fără acordul prealabil al Consiliului Local Municipal. Iar acum „achită nota de plată” pentru neinspirata decizie: contractul încheiat acum 21 de ani cu Municipalitatea a fost desfiinţat!

Detalii

Consilierii locali municipali au aprobat, în şedinţa ordinară de vineri, „încetarea de drept a folosinței gratuite atribuită către Clubul Sportiv UTA, prin Hotărârea nr. 272/1997 a Consiliului Local al Municipiului Arad, având ca obiect Baza sportivă«Hellas», situată în Arad, str. Frunzei, în albia majoră a râului Mureş, pentru nerespectarea de către beneficiar a clauzelor stabilite prin actul de atribuire”.

Înainte de momentul votului, însă, alesul independent Marin Lupaş a solicitat „mai multe explicaţii în legătură cu acest proiect”. I le-a oferit Ioan Ignat, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Arad: „În urma hotărârii de Consiliu Local din 1997 s-a transmis spre Clubul Sportiv UTA partea de clădire şi primul teren de tenis, cu obligaţia de a nu se asocia cu alte societăţi decât cu acordul Consiliului Local. Nu s-a îndeplinit această clauză şi am procedat conform hotărârii de Consiliu.” Mulţumit de aceste explicaţii, Marin Lupaş a votat „pentru” încetarea folosinţei gratuite a Bazei „Hellas” de către Clubul UTA, proiectul fiind aprobat cu unanimitate.

Planuri

Ulterior, la finalul şedinţei, Marin Lupaş a dorit să afle care sunt planurile Municipalităţii pentru Baza „Hellas”. „Acolo sunt acele terenuri de tenis care reprezintă ceva pentru Arad. Mai e o locaţie – un restaurant sau ce există acolo –, dar mai e şi o clădire mare, neîngrijită, în care erau amenajate camere de dormit. Mi-aduc aminte că în perioada în care eram preşedinte la UTA şi aveam acea locaţie, juniorii de la UTA care erau din alte localităţi dormeau acolo. Ce intenţii sunt: rămâne Primăriei sau vă gândiţi să o daţi altcuiva? Pentru că e foarte important să se intervină în amenajarea acelei clădiri, să i se dea o anumită utilitate şi să fie dată în folosinţă” – a subliniat Marin Lupaş.

Acelaşi Ioan Ignat a precizat că Baza „Hellas” „va rămâne în administrarea Primăriei şi va intra în circuitul bazelor sportive”. „În regulă” – a conchis, satisfăcut, Marin Lupaş.

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor