Bazinul din Subcetate, între amânări şi inaugurări

De Valentin Goran
4Comentarii
Stadiul lucrărilor în septembrie 2017 FOTO: V. Goran
Stadiul lucrărilor în septembrie 2017 FOTO: V. Goran
Când va fi efectuată totuşi inaugurarea bazinului de polo din Subcetate? „În perioada imediat următoare”, spun responsabilii.

De luni bune de zile, pe șantierul de la bazinul din cartierul Subcetate nu se mai lucrează nimic. Clădirea pare finalizată dar bazinul nu şi-a deschis încă porţile. Conform celor declarate de reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, se așteaptă recepția lucrării, care va fi efectuată de Compania Națională de Investiții (CNI). De partea cealaltă, însă, Compania acuza faptul că de vină pentru tergiversarea de aproape un an de zile a acestei recepții este chiar Primăria Arad. De ce? Deoarece a avut nevoie de un an de zile să racordeze bazinul la utilități. Tot reprezentanţii Companiei mai acuză faptul că, după mai multe adrese transmise de CNI, abia acum s-a reușit și racordarea la energie electrică, ultima care mai trebuia făcută pentru ca recepția lucrării să poată fi efectuată.

Primul termen, decembrie 2016

Primul termen înaintat pentru finalizarea lucrărilor la acest bazin a fost decembrie 2016. Ulterior, din lipsa fondurilor, termenul a fost prelungit cu încă un an. În 13 septembrie 2017, Primăria Municipiului Arad ne anunța că „la sfârșitul acestei luni vor fi încheiate lucrările la bazinul de polo. În acest moment se lucrează la branșamente și extinderi rețele, adică rețeaua de apă, cea de canalizare și cea de gaze”.

Primăria Arad, în așteptare

Revenind însă la cele declarate de Primărie de-a lungul derulării acestei lucrări, instituţia a îndreptat mereu degetul către CNI. În mai 2018 Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei, delcara: „Aşteptăm ca cei de la Compania Natională de Investiţii să recepţioneze lucrările executate la bazinul de polo, pentru a putea fi transferat municipalităţii arădene. Din acest motiv, este dificil să estimăm o dată exactă pentru inaugurarea bazinului, moment pe care îl aşteptăm la fel de mult ca toţi cetăţenii Aradului”.

Un an pentru racordări la utilități

Cum era firesc, ne-am îndreptat spre cei arătați cu degetul, Compania Națională de Investiții, pentru a afla care este punctul lor de vedere. Ce spune CNI? Pe scurt, CNI spune că a trimis în luna mai 2017 o adresă către Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Arad, în care cere să afle stadiul lucrărilor edilitare de alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică și termică. Răspunsul de la Arad vine abia în luna decembrie 2017, după șapte luni de zile. Mai exact, Primăria Arad trimite pe 14 decembrie 2017 o adresă în care spune că au fost finalizate și puse în funcțiune branșamentele la sistemul de alimentare cu apă și canalizare și la cel de alimentare cu gaze. Nicio vorbă despre sistemul de alimentare cu energie electrică. Astfel, cei de la CNI nu au putut efectua recepția lucrării.

Cu pași timizi spre inaugurare

Mergem mai departe, la o altă adresă, din 19 aprilie 2018, în care, potrivit CNI, Compania solicită UAT Arad ca în termen de trei zile să transmită detalii despre stadiul în care se află branșamentele la sistemul de alimentare cu energie electrică pentru obiectivul de investiții. Surprinzător de repede de această dată, în 2 mai 2018, UAT Arad răspunde că începând cu data de 26 aprilie 2018, obiectivul este alimentat cu energie electrică. „Având în vedere finalizarea lucrărilor pentru asigurarea utilităților de către UAT Arad, în perioada imediat următoare se vor finaliza toate probele pentru buna funcționare a sistemelor componente, iar ulterior acestei etape se va efectua recepția la terminarea lucrărilor pentru acest obiectiv”, au declarat pentru Jurnal arădean/aradon.ro, reprezentanții Companiei Naționale de Investiții.

În loc de concluzie

Din toată această poveste reținem faptul că lucrarea ar fi putut fi terminată mult mai repede dacă bazinul ar fi fost racordat mai repede la utilități. A trebuit să treacă un an de zile ca bazinul să fie legat la utilităţi. Nouă nu ne mai rămâne decât să așteptăm să vedem dacă arădenii vor avea parte de un bazin inaugurat în acest an. Sau se vor găsi noi motive de amânare.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor