Beijing Dance Academy: succes pe scena arădeană

De I.P.
Reactualizat la:
1Comentariu
Beijing Dance Academy: succes pe scena arădeană
Intrarea în Noul An Chinezesc, cel al Cocoșului de Foc, a fost sărbătorită marți, 24 ianuarie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

Pe scena teatrului arădean a urcat ansamblul de dansuri chinezești de la prestigioasa Beijing Dance Academy. La invitatia lansată de către Ambasada Republicii Populare Chineze în România și a Filialei Casei Româno-Chineze din Arad a răspuns un număr foarte mare de arădeni, sala teatrului devenind arhiplină cu minute bune înaintea începerii spectacolului. Turneul ansamblului chinez face parte dintr-un proiect promovat de Ministerul Culturii al Republicii Populare Chineze, care trimite sute de ansambluri artistice în toate colțurile lumii, pentru a duce un salut de anul nou chinezesc și pentru a răspândi informații despre cultura și civilizația chineză.

Dansuri tradiționale din regiuni

Reprezentația celor 37 de artiști-dansatori a fost compusă din 13 momente cu dansuri tradiționale din diferite zone ale Chinei sau din regiuni precum Tibetul și Mongolia. Orișicare moment, fie că a fost în cinstea dragostei, a războiului sau a recoltei, a uluit spectatorii cu costumații complexe, interpretare teatrală, mișcări precise și grațioase, în acompaniamentul instrumentelor muzicale tradiționale. Cu siguranță scopul Chinei a fost atins, prin acest spectacol trezindu-se un și mai mare interes asupra culturii ei, vechi și noi deopotrivă, încă un pas important în relația de prietenie româno-chineză.

Beijing Dance Academy

Academia de Dans din Beijing, singura instituţie de învăţământ superior de dans din China, a fost fondată la data de 6 septembrie 1954 şi este, actualmente, una dintre cele mai mari şi prestigioase şcoli de dans din lume. Aceasta include Departamentul de dans clasic chinezesc, Departamentul de dansuri etnice şi populare chinezeşti, Departamentul de Balet, Departamentul de Coregrafie, Educaţie şi Centrul de Cercetare pentru Dans modern, Departamentul de Studii de Dans, Departamentul de dansuri de societate, Departamentul de teatru muzical, Departamentul de artă şi comunicare, Departamentul de artă şi design şi altele. Toate acestea acoperă cinci specializări şi 18 domenii academice, inclusiv spectacol de dans, coregrafie, istoria şi teoria dansului, design de artă pentru teatru, film şi televiziune şi administraţie publică. Academia are 600 de cadre didactice full-time care lucrează cu peste 3.500 de studenţi şi aproape 2.000 de elevi. Motto-ul şcolii este „Morală şi armonie, natura şi omul, cultură şi dans, virtute şi artă”.

_dsc47931Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor