BERD 2, blocat de BERD 1!

ARAD – Banca nu acceptă începerea etapei a doua a lucrărilor BERD până nu se pune punct final primei etape.

Etapa a doua a mega-lucrării de reabilitare a liniilor de tramvai şi a principalelor artere de circulaţie ar trebui să înceapă în primăvară. Etapa, care vizează liniile de tramvai şi carosabilul cuprins între Piaţa Romană-Calea Timişorii până la intersecţia cu Ştefan cel Mare, va costa, conform estimărilor, 13 milioane de euro, bani împurmutaţi tot de la BERD.

Startul lucrării depinde însă nu de planurile primăriei, ci de momentul la care constructorul va finaliza cu adevărat prima etapă BERD. Iar aici mai sunt de executat multe! Răzvan Popa, directorul executiv al Direcţiei Tehnice a Primăriei Arad, a recunoscut faptul că banca finanţatoare a lucrării nu acceptă demararea celei de a doua etape înainte de recepţia primei etape.

Din prima etapă BERD, de aproape 40 de milioane de euro, mai sunt de executat o serie de lucrări la spaţiile verzi, la semaforizare, trasarea marcajelor la Boul Roşu, turnarea de asfalt între liniile de tramvai din Piaţa Arenei etc. Lucrări al căror termen final nu au fost stabilit încă pentru că în viziunea lui Răzvan Popa, “totul ţine de vreme”. Acesta a mai dorit să precizeze faptul că este bucuros, în pofida zecilor de detalii care au mai rămas de executat, că s-a dat drumul la circulaţia tramvaielor şi arădenii nu vor mai avea atât de suferit iar CTP va scăpa de pierderile financiare declanşate de acest proiect.  

A.B.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase