Biblionet-ul ca un sfânt corind

Biblionet-ul ca un sfânt corind
MACEA – De la bibliotecă sătească, la inaugurarea Biblionet-ului, săvârşită, zilele trecute, la Macea.

Iarba verde, de acasă, să ne rătăcim  prin lume,  nu ne lasă,  ba ne aduce…Biblionet în  casă,  chiar în prag de Crăciun, ca un Sfânt Corind. Căci, acasă, la Macea, si corindele au alt glas, si molcutele si zama di fătan si  măcenii, dacă  sunt atât de darnici si  Mos Crăciun a  fost cu ei.

La Macea, deci a fost inaugurat, Biblionet-ul, chiar în prezenta reprezentantului IREX-Timisoara, Daniel Golgos, a directorului Bibliotecii Judetene „A.D.Xenopol”, Florin Didilescu, a metodistului, N.N. Horia, a trainer-ului Cristina Duma, dar si a unei selecte asistente, formată din bibliotecari din Păulis, Simand, Secusigiu, Felnac, a consilierilor locali, în frunte cu viceprimarul.

Tăierea inaugurală a panglicii a fost realizată de către directorul Bibliotecii Judeţene,  prof. Florin Didilescu, si  primarul comunei Macea, Ioan Mercea.

Gazda si sufletul sărbătorii de la Macea, nimeni alta decât bibliotecara,  Florentina Mercea, ajutată de corindătorii Simion Anghelina, Lenuta Stoian, care , în port si grai măcean, ne-au primit cu pită cu clop,  dar si octogenarul , Traian Tolan-Pirchiţa, care ne-a încântat auzul si sufletele,  au făcut să simtim Spiritul Crăciunului,  aproape.

Atunci ne-am amintit de primii pasi la Biblioteca din sat, de strămutarea ei în alte spatii, de primii dascăli dar si de strămutarea noastră. Iată cum Biblionet-ul de acum ne leagăti mai mult de lume, de rădăcini, de universul virtual al cărţii,de primii bibliotecari, de prima carte  citită, pe iarbă, pe iarba verde de acasă.

JA – R.R.M.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !