Biblioteca a inaugurat oficial o nouă sală: Sala de lectură Kölcsey

De Iza Pal
Reactualizat la:
3Comentarii
Biblioteca a inaugurat oficial o nouă sală: Sala de lectură Kölcsey
© FOTO: Iza Pal
La Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“, cu sprijinul Consiliului Județean Arad, au fost înfăptuite o serie de investiții în renovarea și reorganizarea unor spații.

Toate acestea au fost realizate pentru a asigura publicului un acces cât mai facil și mai plăcut la colecțiile deținute de instituție, dar și la activitățile culturale și știintifice găzduite aici. Unul dintre spațiile recent renovate a fost și cel destinat sălii de lectură. Miercuri, 20 martie, de la orele 17:00 a fost inaugurată oficial Sala de Lectură Kölcsey, numită astfel după numele Asociației Kölcsey, care a avut un rol important în fondarea bibliotecii, prin donarea fondului de carte.

“Precum știți, Biblioteca Județeană din Arad s-a constituit pe două fonduri de carte, cu două asociații: Asociația Kölcsey și Asociația Astra Arădeană (prima, înființată la 1861, a doua la 1863). Sala aceasta se numește Kölcsey, cea de lângă Astra. Era și firesc să denumim astfel lucrurile intemeietoare pentru că cei care vin după noi să știe și să li se întipărească bine că spiritul acesta asociaționist este fundamentul unei societăți. Se asociază numai cei care cred unii într-alții, nu se asociază cei care se desconsideră între ei și din acest punct de vedere, cele două asociații Kölcsey și Astra, reprezintă două valori pe care nu trebuie să le pierdem din vedere.”, a spus Doru Sinaci, directorul bibliotecii arădene.

Cu această ocazie a fost dezvelit și portretul lui Ferenc Kölcsey realizat de sculptorul Kocsis Rudolf. La eveniment a participat reprezentantul Asociației Kölcsey, Fekete Károly, cât și o delegație de la Pécs, oraș care este înfrățit cu Aradul, în frunte cu directorul Bibliotecii „Csorba Gyözö“, Miszler Tamás, reprezentanții Bibliotecii Județene Békés conduși de directorul instituției Rakonczás Szilvia și Dézsi János, directorul Bibliotecii Orășenești Gyula.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor