Bienala de Artă Meeting Point a fost vernisată

De Iza Pal
1Comentariu
Bienala de Artă Meeting Point a fost vernisată
© FOTO: Iza Pal
Vineri, 13 octombrie, a fost o zi importantă pentru peisajul cultural contemporan din Arad, având loc deschiderea Bienalei Internaţionale de Artă Meeting Point 6.

Acesta este un proiect iniţiat acum 12 ani, despre care Dumitru Şerban, preşedintele Uniunii Artiştilor din Romania- Filiala Arad a vorbit publicului numeros din Galeria Delta. Istoria celor 6 ediţii, dintre 2005-2017, a reunit un număr impresionant de lucrări, 3000, ce poartă semnătura a peste 2000 de artişti din ţară şi străinătate, fiind deci o manifestare culturală ce promovează nu doar imaginea locală, ci şi a României.

“Am constatat că în zona de vest se creează un pol de interes pentru domeniul vizualului, ceea ce e un lucru extraordinar atâta vreme cât Meeting Point a ajuns la a 6-a ediţie şi a polarizat atenţie şi creşte şi este un fenomen deja pus pe harta culturală a României şi a Europei pentru că a încercat un dialog zonal cu ţările din centrul Europei, ceea ce e un lucru admirabil”, a spus prof. univ. de la Universitatea Naţionala de Artă şi preşedinte al Uniunii Artiştilor din România, pictorul Petru Lucaci.

Anul acesta, nu mai puţin de 170 de artişti din România, Ungaria, Germania, Spania, Franța, Siria, Canada, Singapore și Ucraina au adus în Arad, în faţa juriului condus de prof. Aurel Chiriac, 250 de opere de pictură, sculptură şi grafică. Sunt lucrări care din punct de vedere stilistic diferă enorm, sunt lucrări ce aparţin tuturor generaţiilor şi conturează acest eveniment care, după cum spune prof. Aurel Chiriac, “se doreşte a fi de referinţă pentru ceea ce se întâmplă în peisajul artelor plastice din România şi Europa Centrală”.

Câştigatorii celor 3 categorii sunt- Pictură: Edith Torony, Cristian Ștefanovici și Flora Răducanu; Grafică: Linda Barkasz,Constantin Caratănase și Otilia Gruneantu; Sculptură: Ligia Seculici, Colin Foster și Pal Zoltan.

Evenimentul a fost organizat de Dumitru Şerban, Anamaria Şerban, Sofia Klemenco, Maria Furnea, Popa Nicolae, Michael Wiekzorek, Kett Groza, Onisim Colta, Celus Ciobanu, Frasincar Ionică şi nu ar fi avut loc fără sprijinul financiar din partea Consiliului Local Municipal al Primăriei Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Exponatele pot fi văzute la Galeria Delta, Galeria Alfa şi în holul Teatrului Clasic “Ioan Slavici” până în data de 31 ianuarie 2018.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor