Big Brother pentru trafic

13Comentarii
Big Brother pentru trafic
ARAD. Primăria solicită realizarea unui studiu pentru semaforizare şi supraveghere video (chiar cu infraroşu) în intersecţii.

Primăria plăteşte o sumă de până la 484.000 lei pentru servicii de proiectare pentru extinderea şi modernizarea sistemului de semaforizare, după ce a economisit fonduri. Astfel, Municipalitatea scoate la licitaţie realizarea unui Studiu privind implementarea unui Sistem Inteligent de Management al Traficului în Municipiul Arad.  

„În cuprinsul studiului privind dezvoltarea comună a reţelei de transport în Municipiul Arad au fost elaborate un set de măsuri adoptabile pe termen scurt şi mediu. Una din aceste măsuri constă în implementarea unui Sistem Inteligent de Control al Traficului (ITS), care să gestioneze traficul rutier, pe şine şi pietonal la nivelul municipiului”, se precizează în caietul de sarcini.

Zeci de intersecţii

Pentru realizarea acestui obiectiv, studiul va trebui să prevadă extinderea sistemului de semaforizare existent, prin semaforizarea a 28 intersecţii, treceri de pietoni sau căi de tramvai, cu tehnologie modernă de control a semnalului, modernizarea sistemului de semaforizare existent într-un număr de 29 intersecţii şi realizarea unui centru de control şi de management al traficului. Centrul de control şi management trebuie să asigure prioritizarea transportului public de călători.

Big Brother

Proiectul prevede „instalarea în teren şi conectarea la Centrul de Control şi Management al Traficului (CCMT) de camere de supraveghere video CCTV, care vor fi instalate în intersecţiile principale şi pe distanţele “sensibile”, în scopul de a oferi imagini actuale pe un perete video în CCMT pentru traficul monitorizat”. Sistemul de supraveghere cu camere video va fi capabil de detectarea şi sesizarea automată a incidentelor de trafic. Mai mult decât atât, se vor instala şi camere infraroşu şi de supraveghere a vitezei. Se doreşte şi realizarea unui sistem dinamic de informare şi de ghidare a parcărilor.

Prezentare în CLM

Potrivit cerinţei din caietul de sarcini, „prestatorul are obligaţia de a susţine în cadrul comisiilor CLM Arad a proiectului de hotărâre privind aprobarea studiului întocmit de acesta”.

JA – S.B.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor