Bilanţ de invidiat: zeci de proiecte la GAL MVC

De Adriana Barbu
Bilanţ de invidiat: zeci de proiecte la GAL MVC
© La semnarea contractului Foto: A.B.
GAL MVC a tras linie după realizările anului 2017, a contabilizat sumele eligibile la proiectele selectate şi valoarea contractelor încheiate până acum.

Au făcut bilanţul pentru anul trecut dar şi un bilanţ intermediar de activitate. Ambele ar fi pe placul tuturor. Despre cine este vorba? Despre Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Vălilor Crişurilor Alb şi Negru (GAL MVC), care a început în forţă cea de a doua etapă a vieţii sale.

Ocazia a folosit reprezentanţilor GAL MVC pentru a evalua realizările anului 2017, primul an din această etapă de finanţare, sumele de bani atrase, proiectele depuse şi finanţate, cele care se află în analiză, liniile de finanţare la care se lucrează încă, apelurile în pregătire, fondurile rămase pentru care încă mai pot fi aplicate proiecte. A fost un prilej şi pentru a analiza ce s-a realizat în acest an, planurile de viitor, ce va urma pe mai departe în 2018, s-au tras scurte concluzii privind schimbul de bune practici şi schimbul de experienţă cu celelalte GAL-uri.

Dar cel mai important, s-a tras linie după activitatea din anul 2017 şi s-a făcut bilanţul intermediar al activităţii. După aprobarea strategiei şi după ce s-a intrat cu adevărat în pâine, GAL MVC avea selectate nu mai puţin de 43 de proiecte. Dintre acestea, 19 fuseseră depuse de primării, mai exact de Unităţi Adminsitrativ Teritoriale de pe raza de acţiune a grupului, iar restul de proiecte de către privaţii din regiunea acoperită de GAL MVC. Valoarea eligibilă a tuturor acestor proiecte selectate de GAL MVC este de 1.561.151 euro.

Ba, mai mult, 16 beneficiari au semnat deja contractele de finantare cu AFIR (mai exact patru beneficiari publici, adică primării, şi 22 privaţi), valoarea contractelor încheiate fiind de 385.000 de euro.

Iar lucrurile nu se opresc aici. În evaluarea GAL MVC se mai află nu mai puţin de 12 proiecte prin care se solicita fonduri nerambursabile în valoare de 374.060 euro. Toate proiectele care au fost depuse în acest caz aparţin unor entităţi private şi vizează atât activităţi agricole cât şi neagricole.

Mai urmează

Pentru anul în curs, munca celor de la GAL MVC e doar la început. Sesiunile de finanţare fie sunt lansate, fie sunt în pregătire, aşa că până la finele acestui an numărul proiectelor selectate, dar şi al celor finanţate va creşte spectaculos.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !