Bilanț în gală academică

De D.A.
Bilanț în gală academică
„Gala Premiilor Academice 2015” organizată de Universitatea de Vest Vasile Goldiş VVG, prestigiu și excelență.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a organizat, în data de 17.12.2015, la Centrul de Conferințe, din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiș” – „Gala Premiilor Academice 2015”, eveniment care s-a bucurat de un real prestigiu și excelență academică, prin prezența invitaților de seamă, a cadrelor didactice, studenților, masteranzilor, doctoranzilor, postdoctoranzilor, cercetătorilor și antreprenorilor Universității.

La manifestări au participat, în premieră, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, care alături de ing. Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, prof. Claudius Mladin, Inspectorul șef al ISJ Arad și Arhiepiscopul Timotei Seviciu au fost premiați de conducerea Universității – prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG și d-na rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, cu „Diploma de Excelență”, pentru buna colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”.

În deschiderea Galei Premiilor Academice, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat faptul că, după mulți ani, cele două Universități arădene sărbătoresc Nașterea Domnului împreună. „Dorim să reluăm relațiile de prietenie cu Universitatea „Aurel Vlaicu”, în folosul comunității arădene, pentru a realiza o dorință al d-lui. primar Gheorghe Falcă și anume, cele două Universități comunitare să-și desfășoare activitatea, în toate domeniile, prin proiecte comune, pentru învățământul arădean, iar rezultatele vor urma în anii viitori”.

„Este o emoție deosebită pentru mine să primesc „Diploma de Excelenţă” din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș” în acest moment de sărbătoare. Suntem împreună cu întreaga comunitate academică arădeană și toți factorii de decizie, la nivel local, pentru a arăta faptul că, în Arad, va exista o comunitate academică puternică. Așa cum spunea doamna rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, vom stabili colaborări, atât în ceea ce privește şcolile doctorale, cât și pe toate liniile, care se vor deschide. Vom participa la toate evenimentele pe care le vom organiza și vă mulțumesc că ne-ați oferit ocazia de a fi în mijlocul dumeavoastră. Vă felicit pentru toate realizările și vă doresc Sărbători fericite, un an mai bun și să ne vedem în cât mai multe ocazii de acum înainte”, a precizat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a prezentat acțiunile UVVG din acest an, iar în cadrul „Galei Premiilor Academice 2015” au fost premiate cadre didactice, studenți, masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi, cercetători și antreprenori, precum și colaborarea cu organisme ale Academiei Române – Divizia CRIFST.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „A fost o zi de sărbătoare pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, unde am premiat excelența academică, toate contribuțiile studenţilor și a cadrelor didactice, pe tărâmul didactic și al științei, articolele științifice publicate în reviste indexate ISI Thomson Web of Knowledge, sau BDI din străinătate, cărțile publicate și vizibilitatea în toate categoriile deja cunoscute. În premieră, am avut deosebita plăcere să o avem invitată pe doamna rector a Universității „Aurel Vlaicu”, prof. univ. dr. Ramona Lile, care alături de reprezentați ai autorităţilor locale, dl. primar Gheorghe Falcă și dl. Claudius Mladin, inspector școlar general, ne-au făcut onoarea să participe la Gala Premiilor Academice, unde am împărtășit împreună bucuria acestei sărbători”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a precizat că: „A fost o zi festivă, care a început cu Gala Premiilor Academice, unde am prezentat reprezentaților comunității academice, producția științifică pe acest an. Peste 60 de articole ISI și 600 de publicaţii au apărut în anul academic 2014-2015 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. Este un bilanț care ne satisface, la care aș vrea să adaug recunoașterea internațională făcută prin evaluarea Universităţii noastre, recunoscută de Guvern și Ministerul Educației, de Institutul de Evaluare European din Freiburg, care a apreciat activitatea depusă de noi. Avem și alte rezultate pe plan antreprenorial, precum colaborarea cu unele instituții din municipiul Arad, sprijinirea echipelor noastre de baschet și dansuri, precum și alte activități desfăşurate. Cei merituoşi au fost premiaţi de către Senatul Universității, conducerea Universităţii și de sponsorii pe care i-am avut, iar Gala Premiilor Academice a demonstrat și anul acesta o eficienţă deosebită. Reușim să ne încadrăm în prevederile Ministerului Educației și Cercetării Științifice și a Uniunii Europene, de a desfășura o activitate didactică și științifică la nivelul universităţilor europene. Mulțumim celor care s-au implicat în activitatea de cercetare științifică, care n-au fost puțini, iar în anul care urmează, dorim ca producția științifică să fie și mai puternică”.

„Senatul Universității a analizat și o problematică majoră, privind calitatea învățământului în sesiunea de iarnă și în semestrul al doilea al anului universitar. Am luat măsuri pentru ca activitatea de cercetare științifică să fie stimulată și pe mai departe, astfel încât rezultatele să fie la nivelul tuturor celor care muncesc, atât în cadrul Institutului de Științe ale Vieții, cât și la nivelul consiliilor facultăților din Universitatea noastră. Vreau să îi felicit, cu acest prilej, pe toți cei care s-au implicat în această festivitate a Premiilor Academice. Sărbători Fericite din partea Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, care a împlinit anul acesta 25 de ani de activitate, sănătate tuturor și ne rugăm bunului Dumnezeu să ne ajute și pe mai departe, fiindcă așa ne-a învățat cel care a fost Vasile Goldiș, patronul nostru spiritual”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !