Bilanţ negru la semafor

De Valentin Goran
11Comentarii
O intersecție cu tamponări și victime FOTO:V.G.
O intersecție cu tamponări și victime FOTO:V.G.
La intersecția Bulevardului Revoluției cu I.C. Brătianu, semaforul nu mai funcționează din cauza unui accident. Și au urmat alte accidente.

Un record nedorit de nimeni: patru accidente în mai puțin de 10 zile. Toate în același loc, la intersecția dintre Bulevardul Revoluției cu I. C. Brătianu, respectiv Andrei Mureșanu (fosta Ecaterina Varga). Patru accidente cu trei victime și numărul ar putea crește pentru că, deocamdată, cauza principală nu a fost „reparată”. Semaforul, care a fost și el victima unui șofer, a fost pus la pământ și chiar dacă s-au străduit să îl ridice, nu s-au străduit și să îl repare. Și chiar dacă străjuiește intersecția nu face ordine în trafic. Și parcă nimeni nu mai știe regulile de circulație în absența culorii care organiza circulația. Acum fiecare pătrunde în intersecție cum poate și când poate sau când nu mai poate să stea să aștepte permisiunea vreunui șofer mai amabil. Și cum aceștia sunt tot mai puțini și vor fi și mai puțini în iureșul iscat de sărbătorile de Crăciun, tot ce se poate ca numărul accidentelor să crească. Să sperăm că nu și al victimelor.

Care este oare numărul care ar mișca autoritățile să facă ceva? Șase, opt sau mai așteptăm până pe la douăzeci ca semaforul să fie reparat sau un polițist local sau de la Rutieră să dirijeze circulația în orele de vârf. Pentru că replica clasică „există reguli de circulație, să fie respectate”, e greu de aplicat la un trafic bară la bară pe Bulevardul Revoluției.

Până la următorul accident

Ultimul dintre accidente a avut loc chiar ieri, în aceeași intersecție din aceeași cauză: lipsa acordării de prioritate. Cel cu trei victime s-a întâmplat pe 12 decembrie, într-o zi de sâmbătă când o mașină a fost proiectată direct în iarbă iar trei femei au fost rănite. Dacă însă nu sunt victime, poliția nu mai intervine. Șoferii se înțeleg între ei și „pagubele” se repară cu firmele de asigurări. Și circulația se reia până la următorul accident.

Soluția, anul viitor

Municipalitatea susține că anul acesta nu se mai poate face nimic. Semaforul va deveni funcțional anul viitor. Când anume? Greu de precizat. Anul are 12 luni și nu a fost avansat nici un termen mai precis. Dacă se va repeta povestea semaforului de la Gara CFR care, și el tot victima unui șofer, a fost reparat după luni bune de la accident, numărul tamponărilor, coliziunilor sau „pupăturilor” dintre mașini va crește spectaculos.

Agentul salvator

Poate, cel puțin în preajma sărbătorilor, un agent de circulație ar fi binevenit în această intersecție. Cu siguranță cei care vin dinspre I.C. Brătianu și vor să intre pe Revoluției îi vor ura de bine, la fel ca și cei care vin dinspre Andrei Mureșan și vor să traverseze intersecția. Mai puțin cei de pe Revoluției, care având prioritate vor fi opriți din năvala lor.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor