Bilanţ pe străzile din municipiu

De Adriana Barbu
8Comentarii
Bilanţ pe străzile din municipiu
Primăria a contabilizat unde a intervenit până acum pentru reabilitarea străzilor din municipiul Arad, precizând ce va urma în acest proiect.

Intervenţii pe mai multe străzi. Cu întârziere, dar lucrurile par să fi intrat pe făgaşul normal. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Primăriei Arad prin intermediul unui comunicat de presă făcut public vineri, 20 iulie. Aici se arată faptul că „pe zeci de străzi din municipiu s-a intervenit de la începutul acestui an, executându-se lucrări atât la nivelul părţii carosabile, a trotuarelor, cât şi a căilor de acces. Constructorii contractaţi de municipalitate în vederea punerii în aplicare a programului de reparaţii locale pentru străzile care necesită lucrări de intervenţii, în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi fluenţă a traficului, au intervenit cu unele mici întârzieri generate de condiţiile meteo, dar şi de Sărbătorile Pascale, dar pe parcurs au reuşit să recupereze din întârzieri, astfel că majoritatea lucrărilor se apropie de final, asta dacă nu au fost deja încheiate”.

Tot în comunicatul respectiv se mai arată faptul că, în baza contractului de lucrări „Întreținere și reparații drumuri în Municipiul Arad”, până la această oră, au fost realizate lucrări de întreținere drumuri, accese și trotuare pe toate cele patru loturi în care a fost împărţit oraşul.

Iată mai jos unde s-a intervenit şi ce s-a realizat, potrivit Primăriei Arad: „La nivelul Lotului I în care sunt cuprinse cartierele Aradul Nou, Sânicolau Mic, Subcetate s-a intervenit la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 2.100 mp de carosabil și accese şi au fost refăcute trotuarele pe o suprafaţă de 600 mp. Titan şi Magheran se numără printre străzile unde lucrările s-au încheiat.

În Lotul II – Cartiere Micălaca, Grădiște parțial zona Centrală – aproximativ 11.700 mp de carosabil şi accese, au fost reabilitate şi aproximativ 6.400 mp de trotuar. Mai mult decât atât, la nivelul acestui lot s-au executat şi plombe cu mixtură asfaltică, suprafața realizată fiind de aproximativ 400 mp. Constructorii au intervenit pe stăzile D. Bolintineanu, I.Suciu, Labirint, Paris, Aleea ISC, Liceul Baptist, Aleea Răsărit, Ciobanului, Petru Rareș, Parcare bl 301, I. Maniu.

În zona Centrală şi în cartierul Funcţionarilor s-a lucrat pe străzile Coriolan Pietreanu şi Dorel Sibii. De altfel, în acest lot s-a lucrat pe o suprafaţă de carosabil şi accese de aproape 4.000 mp, la care s-au adăugat cei 1.025 mp de trotuar şi 100 mp de plombe cu mixtură asfaltică.

Nu în ultimul rând, la nivelul Lotului IV – cartierele Pârneava şi Vlaicu – pe strada Oituz, spre exemplu s-au refăcut trotuarele în suprafaţă totală de aproximativ 5.883 mp şi s-au executat plombe pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp”.

Ce va urma

Primăria Arad susţine că lucrările de reparaţi la străzi nu se opresc aici. „În continuare, vor fi realizate lucrări de întreținere și reparații drumuri în Municipiul Arad pe străzile Gutuilor, Zimbrului, Coloniștilor, Luminii, Liceul Adam Muller Guttembrunn de pe strada Posada, Berzei, Egalității, Voinicilor, tronson Renașterii – sens giratoriu Aurel Crișan, Vrancei, tronson Pășunii – Digului Stânjenel, tronson Pășunii – Digului, Iustin Marșieu, Sinaia, Alexandru Vlad, Octav Băncilă, Szalacz Gyula, I.L Caragiale, sens girație Intim, Calea Victoriei – trotuare, Aron Cotruș – trotuare, Oituz- carosabil și accese, Frații Neumann, Victor Hugo, Toamnei, Abatorului, Paltinului, Bumbacului”.

Alte 27 de străzi, cu bani de la Guvern

Toate aceste lucrări sunt dublate, potrivit reprezentanţilor municipalităţii arădene, de lucrările executate în baza proiectului „Reabilitare străzi în Municipiul Arad”, finanțat prin Programului Național de Dezvoltare Locală de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Proiect care se apropie cu paşi repezi de final. În acest proiect a fost cuprins un număr de 27 de străzi, perioada de execuție a acestor lucrări de reabilitare fiind de 3 ani, respectiv 2015-2018. În anul 2018, prin acest program de finanțare au fost reabilitate, următoarele străzi: I. R. Șirianu, Simion Popa, C. Brâncuși şi bulevardul Nicolae Titulescu.

strazi8 strazi9 strazi10 strazi11 strazi12 strazi1 strazi2 strazi3 strazi4 strazi5 strazi6 strazi78Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor