Bilaterală româno-maghiară

Bilaterală româno-maghiară
ARAD – 11 companii maghiare au venit la Arad să discute cu autorităţile şi mediul economic. Comunicat

Expo Arad International a găzduit, ieri, Forumul Economic pe domeniul protecţiei mediului între firme din România şi Ungaria. Evenimentul s-a desfăşurat în pavilionul B al Expo Arad între orele 10:30-14:00. Forumul economic a fost finanţat de ITD Hungary şi coorganizat de Centrul de Informare Tehnologică – CITEXPO.

„Scopul acestui forum a fost stabilirea unor relaţii economice între România şi Ungaria, în domeniul protecţiei mediului”, ne-a spus Simona Hăprian, directorul CITEXPO.

Cele 11 companii maghiare alături de cei peste 50 de participanţi din partea română au dezbătut pe marginea principalelor probleme de mediu cu care se confruntă judeţul Arad. La forum au luat parte şi autorităţile locale, iar Levente Bognar – vicepriamrul Aradului, a subliniat că „trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru remedierea deficienţelor de la mediu, utlizând cele mai moderne tehnologii”.

Bilaterala româno-maghiară s-a bucurat şi de prezenţa secretarului de stat al Ministerului Mediuli şi Gospodăririi Apelor al Republicii Ungare, Dióssy László. Domnul secretar de stat a declarat că: „România trebuie să înveţe din experienţa Ungariei în ceea ce priveşte implentarea normelor europene în domeniul mediului. În acest scop trebuie să cunoaşte probleme, dar şi proiectele, pe care le au regiunile din România. Astăzi (n.r. – ieri), am reuşit să ne creăm o imagine asupra situaţiei protecţiei mediului în judeţul Arad şi sperăm ca experienţa pozitivă pe care o avem cu alte judeţe din România să ne ajute în stabilirea unor relaţii şi cu Aradul”.

Conştientizare

Şi directorul Expo Arad Internaţional, Nicolae Groşan, şi-a exprimat speranţa ca autorităţile locale din judeţ să conştientizeze în cel mai scurt timp că „derogările primite de la U. E. în domeniul mediului nu vor continua la nesfârşit, iar investiţiile din acest domeniu şi consistente şi costisitoare”.

A.P.