Biserica din Micălaca a fost târnosită

De Andreea Pintea
5Comentarii
Biserica din Micălaca a fost târnosită
Duminică, 21 octombrie, a fost târnosită biserica „Nașterea Domnului” din parohia Micălaca Veche II.

Biserica „Nașterea Domnului” din parohia Arad-Micălaca Veche II a fost târnosită. Slujba târnosirii a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscop alAradului, urmată fiind de Sfânta Liturghie arhierească, în soborul preoților și în prezența autorităților centrale, județene și locale cu participarea unui număr mare de credincioși din parohie și din întreg municipiul Arad. Din sobor au făcut parte Preacuviosul Părinte Visarion Neag, starețul Mănăstirii Crișan, Preacucernicul Părinte Flavius Petcuț, protopop al Aradului și Părintele Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc.

Biserica a fost unsă la exterior și înlăuntrul ei cu Sfântul și Marele Mir și stropită cu apă sfințită; s-au așezat Sfintele Moaște în piciorul Sfintei Mese, hrisovul semnat de soborul slujitor, icoanele Sfinților Evangheliști în cele patru colțuri ale Sfântului Jertfelnic.

Înaltpreasfințitul a acordat preotului paroh Mircea Bupte, diploma de vrednicie pentru întreaga activitate pe care a desfășurat-o alături de familia sa, pentru edificarea și finalizarea acestui locaș de cult.

Un cuvânt special de mulțumire a fost adresat preoților pensionari din cartier, Pr. Emil Roman și Pr. Pavel Goldiș, care și-au adus o contribuție semnificativă la realizarea acestui obiectiv bisericesc.

Biserica a fost construită între anii 1997 – 2012, cu binecuvântarea Preasfințitului Timotei, pentru credincioșii parohiei Arad-Micalaca Veche II. Biserica a fost construită în forma crucii, cu dimensiunile de 33 m lungime, 22 m lățime la abside și 28 m înălțime. Cele trei clopote s-au turnat la firma Grassmayer din Innsbruck, Austria, fiind achiziționate, unul prin donația familiei Păișan Lina și două prin contribuția credincioșilor.

Pictarea lăcașului de cult s-a încredințat, prin licitație, profesorului universitar în arte plastice dr. Cătălin Băluț, care a pictat și Catedrala „Sfânta Treime” Arad, ajutat aici și de pictorul Cezar Ivana, cu ucenicii.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor