Blocaj pe viitoarea piaţă agroalimentară de pe Rusu Şirianu

De Diana Dutu
Reactualizat la:
2Comentarii
Blocaj pe viitoarea piaţă agroalimentară de pe Rusu Şirianu
© Pesediştii au blocat proiectul FOTO: EMANUEL COTUNA
Consilierii locali ai PSD nu au fost de acord cu eliberarea clădirii în care Primăria vrea să amenajeze piaţa agroalimentară.

ARAD. A fost o şedinţă liniştită, miercuri, în Consiliul Local Municipal, în ciuda celor 27 de puncte de pe ordinea de zi. Cu excepţia unui singur proiect de hotărâre, toate celelalte au fost aprobate în unanimitate de aleşii locali. Cel care a făcut notă discordantă este proiectul de hotărâre „privind aprobarea unui schimb de imobile și însușirea raportului de evaluare a proprietății imobiliare identificate în CF 311932 Arad”.

Raportul de evaluare vizează imobilul situat în Arad, pe strada Ioan Rusu Șirianu nr.6/A, spaţiu în care municipalitatea doreşte să amenajeze o piaţa agroalimentară (unde să o mute pe cea din Piaţa Catedralei). Schimbul de imobile se referă la această clădire (folosită în prezent de Teatrul Clasic „Ioan Slavici”) şi la un spaţiu situat pe Calea Iuliu Maniu FN, unde Teatrul ar urma să-şi mute depozitul pentru decoruri.

Fără nicio intervenţie pe acest subiect, la momentul votării proiectului în CLM, aleşii PSD au decis să voteze împotrivă. Pentru că era vorba de patrimoniu, proiectul avea nevoie de 16 voturi „pentru” ca să fie aprobat. A adunat doar 14, astfel că a fost respins. Ceea ce înseamnă că schimbul de clădiri nu se poate realiza, iar spaţiul de pe strada Ioan Rusu Şirianu nr.6/A nu poate fi eliberat astfel încât aici să fie amenajată noua piaţă agroalimentară. Dar asta nu afectează amplul proiect al Primăriei legat de regenerarea urbană a Pieţei Catedralei. Acest proiect merge înainte. Respingerea schimbului de clădiri din şedinţa CLM de miercuri creează doar riscul ca piaţa agroalimentară din Piaţa Catedralei să nu aibă unde să se mute…

Duel politic

Imediat după şedinţă, PSD a transmis un comunicat de presă în care se laudă cu… blocarea desfiinţării Pieţei Catedralei.

„Cea mai veche piaţă a Aradului, una cu semnificaţie istorică şi sentimentală, continuă să fie ţinta valului demolator Bibarţ-Falcă, politicieni care nu au niciun respect pentru valorile şi simbolurile Aradului. Normal că în spate se ascund alte interese, precum orice iniţiativă a PNL Arad şi ale clientelei politice care gravitează în jurul cercului local de putere. Dacă ar exista intenţii pozitive, aşa cum se laudă, administraţia locală ar lua în considerare proiectul de hotărâre social-democrat, depus de noi, care prevede amenajarea şi modernizarea Pieţei Catedralei, în actualul amplasament. După stadioane, ştrand şi alte repere clasice ale Aradului, PNL a pornit atacul de demolare asupra unui simbol al oraşului de pe Mureş. (…) Nici astăzi, nici în viitor nu vom permite acestor aventurieri să calce în picioare demnitatea cetăţenilor” – a precizat consilierul social-democrat Ilie Cheşa.

În replică, primarul Călin Bibarţ a subliniat: „Consilierii PSD, în frunte cu domnul Ilie Cheşa, ne demonstrează încă o dată că nu ştiu ce au votat <împotrivă>! Aceştia nu fac decât să se opună amenajării pe strada Rusu Şirianu a unui spaţiu civilizat, modern, în care să se desfăşoare activităţi comerciale”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor