Blocurile din Arad, la inventariat

3Comentarii
Blocurile din Arad, la inventariat
ARAD – Autorităţile locale trebuie să se implice în reabilitarea termică a blocurilor din municipiu.

Conform celor declarate de Vasile Arion, vicepreşedintele Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad (ULALA), Primăria este obligată de lege să se implice serios în operaţiunea de inventariere a blocurilor din oraş. Asta, în condiţiile în care Guvernul a blocat OUG 174/2002, privind reabilitarea termică a clădirilor multietajate. „S-a instituit realizarea unui singur audit şi proiect tehnic pentru toate blocurile executate după acelaşi tip de proiect. Auditul şi proiectarea pe tipuri de blocuri se vor elabora din fonduri ale autorităţilor publice locale, iar ministerul va prelua din contribuţia acestora, la execuţia lucrărilor, 3% pentru fiecare bloc reabilitat. În acest fel, contribuţia autorităţilor locale va fi de 30%”, susţine Arion. Asociaţiile de proprietari vor trebui să verifice dacă pentru tipul de bloc în care locuiesc, autoritatea locală a elaborat auditul şi proiectul tehnic şi să obţină valoarea lucrărilor de execuţie.
Obligaţii extinse
Măsurile de intervenţie la nivelul blocului au fost extinse la închiderea balcoanelor şi logiilor, intervenţii la parapeţii balcoanelor şi la alte elemente de construcţie, înlocuirea conductelor de distribuţie, recuperarea sau înlocuirea coşurilor şi canalelor de fum.
„Autorităţile locale vor avea un grad mai mare de implicare în proiect prin inventarierea blocurilor şi realizarea de previziuni bugetare la nivel local, pe baza cărora se va fundamenta necesarul de fonduri de la bugetul de stat, pe mai multi ani. La Arad, asociaţiile de proprietari s-au înscris masiv în acest program, Primăria având obligaţia ca în baza resurselor financiare existente, să prevadă în bugetul pe 2009 fondurile necesare pentru subvenţionarea reabilitarii termice”, a încheiat Arion.
L.S.



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor