Bloggerii, „face to face”

1Comentariu
Bloggerii, „face to face”
ARAD – Prima întâlnire oficială a bloggerilor în Arad, la care au participat şi bloggeri din alte oraşe.

Să organizezi o întâlnire oficială a unui grup de tineri cu un interes propriu, în cazul de faţă, blogul, într-un oraş în care poţi număra pe degete reprezentanţii, şi să discuţi despre evoluţia acestui „fenomen”, nu e un lucru uşor. Că nu e imposibil, a dovedit-o „Veveriţă” (doipedoi.com) cel care a organizat, la terasa „Il Padrino” a doua întâlnire a bloggerilor la Arad.

De data aceasta, cu participarea bloggerilor consacraţi din alte orase, cum ar fi: Sebastian (visurat.ro) si Denisa (denisuca.com) din Hunedoara, Ovi (oviblog.wordpress.com) din Deva, „De Ce”. (deceblog.net) din Timişoara, dar şi ursuleţul-mascotă, „Mufică”, care are propriul blog (mufica.com), administrat de Denisa. Din Arad au fost prezenţi: Vevetiţă (doipedoi.com), Tomck@t (tomckat.blogspot.com) Maddy(thcgirl77.wordpress.com). Alături de bloggeri au fost şi cititorii lor fideli: Laura, Remus, Luci, respectiv Robert, care a ajuns cu motorul tocmai din Timişoara, cu întârziere, datorită traficului infernal. Blogul şi logodna Marele absent a fost Gheorghe Falcă, blogger şi el, care şi-a motivat absenţa printr-o scrisoare oficială.

Lipsa lui nu i-a împiedicat pe cei prezenţi să discute despre starea clădirilor istorice ale Aradului, şi a Ştrandului Neptun. Cât despre bloguri, ca temă de discuţie, cei prezenţi şi-au dat mai degrabă sfaturi unul altuia, despre cum ar putea începătorii să ajungă la un număr de vizitatori, cum are de exemplu „Visurât” (peste 600 pe zi) şi despre posibilitatea de a cunoaşte oameni noi, între care se poate naşte uneori iubirea, cum e cazul lui Sebastian şi Denisa, care sunt chiar logodiţi.

Ce e blogul?

Deşi e un fenomen care cucereşte din ce în ce mai repede mapamondul, în oraşul nostru în continuare sunt foarte mulţi care nu ştiu în ce constă acest lucru. Un blog este în esenţă o pagină personală, care se poate construi pe internet, fără cunoştinţe temeinice de programare.

În primul rând trebuie ales un site care oferă aceste servicii. Cele mai cunsocute şi populare sunt blogger.com şi wordpress.com, dar există şi alte variante ca livejournal.com sau serviciul 360 de la yahoo. Aradon.ro susţine bloggerii arădeni, astfel încât organizatorii speră ca la următoarea întâlnire să se dubleze numărul participanţilor.

Tomas Gagyi

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor