BNR va emite o bancnotă nouă, imprimată cu chipul unei personalități feminine

De C.V.
BNR va emite o bancnotă nouă, imprimată cu chipul unei personalități feminine
© foto: arhiva
Banca Națională a României (BNR) a decis să lanseze o nouă bancnotă, care să celebreze de această dată o personalitate feminină din istoria țării, Ecaterina Teodoroiu.

În 2020, BNR va introduce o nouă bancnotă, cu valoarea de 20 de lei, pe care va fi imprimată imaginea uneia dintre cele mai reprezentative personalități feminine românești. Ecaterina Teodoroiu, luptătoare căzută în Primul Război Mondial, va fi reprezentată grafic pe noua bancnotă.

„Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, în şedinţa din 30 iulie, lansarea în circulaţie, în cursul anului 2020, a unei bancnote care va avea pe una dintre feţe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial. Bancnota va avea valoarea nominală de 20 de lei. Această valoare nominală a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote româneşti şi se regăseşte printre cele aflate în circulaţie în zona euro”, arată un comunicat al BNR.

Promovarea imaginii Ecaterinei Teodoroiu pe bancnota de 20 de lei are pe de-o parte menirea consolidării importanței personajelor feminine în istoria și cultura românească, iar pe de altă parte este o continuare a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

BNR va anunța în curând specificațiile noii bancnote, elementele de siguranță și va prezenta o machetă a acesteia.

Ultima bancnotă introdusă în circulație de BNR a fost cea de 200 de lei, cu imaginea poetului Lucian Blaga. Bancnota a fost introdusă în circulație în 1 decembrie 2006.

De asemenea, pentru a marca Centenarul, banca centrală a lansat, la 1 decembrie 2018, o bancnotă înfățișându-i pe Regele Ferdinand și Regina Maria. Bancnota, cu valoare numismatică, a fost tipărită într-un tiraj de 10.000 unități.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !