Boghicevici: asistenta sociala, o bogatie!

De Andreea Pintea
1Comentariu
Boghicevici: asistenta sociala, o bogatie!
Deputatul arădean a subiniat că munca asistentului social este o bogăție fără preț a societății de astăzi.

ARAD. Deputatul PDL Claudia Boghicevici a participat astăzi la dezbaterea „Asistentul social-agent al schimbării”, organizată la Arad de Asociația Oaza, condusă de doamna Laura Andres, în cadrul Zilelor Asistenței Sociale. În intervenția sa, deputatul PDL a subliniat rolul asistenților sociali în societate, opinând în același timp că activitatea acestora ar trebui mai mult valorizată. „Se spune că munca este o brățară de aur. Eu aș veni și aș completa această afirmație, spunând că munca asistentului social este o bogăție fără preț a societății de astăzi. Într-adevăr asistența socială vizează persoane care prezintă anumite dezavantaje de natură fizică, psihică sau socio-economică, în comparație cu majoritatea populației. Totuși, cred însă că e momentul să depășim modul de raportare la acest domeniu. Asistența socială trebuie să țintească cu atât mai mult activismul social. În tot acest proces dumneavoastră jucați un rol foarte important. În primul rând prin munca pe care o depuneți, dumneavoastră ajutați anumite persoane să își poată depăși blocajele de diferite naturi. Apoi, prin atitudinea proactivă pe care cred că o îmbrățișați și prin încrederea pe care o transmiteți, reprezentați un imbold pentru persoanele pe care le aveți în grijă. Asistentul social, este un agent al schimbării într-o societate”, le-a transmis Claudia Boghicevici participanților la această acțiune.

Viziune asupra asistenţilor sociali

Deputatul PDL a prezentat și viziunea sa prin care activitatea asistenților sociali ar putea fi mai bine valorizată. „Ca parlamentar în Comisia pentru muncă și protecție socială din cadrul Camerei Deputaților acționez în vederea îmbunătățirii sistemului de asistență socială din România. Una din temele pentru care militez este promovarea unei legislații care să permită externalizarea serviciilor de asistență socială de la instituțiile locale către organizații non-guvernamentale sau organizații ale cultelor religioase. Sper ca la nivelul Parlamentului să atrag cât mai mulți colegi din toate partidele politice în aceste demersuri, pentru că am convingerea că putem face mai mult pentru acest domeniu în România”, a mai declarat Claudia Boghicevici.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor