Bolile de inimă, cauza deceselor în Arad

De Valentin Goran
Bolile de inimă, cauza deceselor în Arad
Puțini arădeni cunosc faptul că peste 90% din urgențele de cod roșu (urgențe cu risc vital care pot cauza decesul) sunt datorate infarctului miocardic, accidentului vascular cerebral și a stopului cardio-respirator.

Cifrele, deloc de neglijat, le-am obținut din statisticile Serviciului Județean de Ambulanță Arad pentru trimestrul al III-lea al acestui an. Astfel în lunile iulie, august și septembrie ale lui 2017, din totalul de 10.941 de solicitări la care a intervenit ambulanța, 407 au fost cazuri grave care au pus viața pacienților în pericol.

186 de pacienți, bolnavi de inimă

Media ne arată că peste 45% din totalul urgențelor de cod roșu sunt datorate, exclusiv, afecțiunilor cardiace. În cele trei luni de zile amintite mai sus au fost înregistrate 49 de cazuri de infarct miocardic în timp ce alți 137 de pacienți au suferit stop cardio-respirator. Vă readucem aminte că după ce un pacient suferă un stop cardio-respirator, șansele de supraviețuire sunt de sub 10%, fapt oglinidit și în numărul celor care au supraviețuit acestui atac. Din cei 137 de suferinzi, doar șase au fost resuscitați, pentru ceilalți fie a fost prea târziu, fie nu au mai răspuns la manevrele de resuscitare fiind astfel declarat decesul pacientului.

AVC: 62 de cazuri pe lună

De departe, o altă afecțiune care primează în cauzele alarmelor de cod roșu este accidentul vascular cerebral fiind înregistrate 186 de cazuri în cele trei luni. O medie ne relevă faptul că zilnic câte doi pacienți au suferit un astfel de accident. Dorim să specificăm faptul că media nu relevă frecvența cu care s-au întâmplat solicitările pentru această afecțiune. Cert este că din totalul de 407 urgențe de cod roșu, 186 de solicitări sunt pentru afecțiuni ale inimii, alte 186 de solicitări au fost făcute pentru atacuri vasculare cerebrale, iar pentru restul de 35 de solicitări, vorbim cel mai probabil de urgențe datorate accidentelor rutiere ori de muncă.

Inima provoacă decese

În urma acestor date furnizate de Serviciul Județean de Ambulanță rezultă faptul că problemele de inimă precum infarctul și stopul cardio-respirator rămân principala cauză a alarmelor de cod roșu și implicit principala cauză de deces. Totuși, foarte aproape de principala cauză sunt și accidentele vasculare cerebrale care pot lăsa supraviețuitorilor unui astfel de atac urmări grave precum semiparalizia, paralizia etc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !