Bombardaţi cu probleme de la bloc

Bombardaţi cu probleme de la bloc
Timp de câteva ore, administratorii de blocuri şi-au prezentat problemele Primăriei.  VIDEO

Avalanşă de probleme, dar şi de răutăţi între vecini. Aşa s-ar putea cataloga întrunirea staff-ului Primăriei Arad, în frunte cu edilul local, Gheorghe Falcă, cu cei peste 150 de administratori şi preşedinţi de blocuri.

Evenimentul a avut loc la mijlocul săptămânii, la Palatul Cultural. După o scurtă prezentare a reprezentanţilor Primăriei şi a celor ai societăţilor care oferă servicii populaţiei, s-a trecut direct la ascultarea problemelor administratorilor. Iar acestea au fost dintre cele mai … colorate.

Mulţi dintre aceştia şi-au început prezentare susţinând că se fac multe în Arad, dar că şi problemelor lor, chiar minore fiind, ar trebui ascultate şi rezolvate. De la furtul pubelelor de gunoi, la problemele de canalizare, iluminat, locuri de joacă şi până la cele administrative cu vecinii (fie ei persoane fizice, fie juridice) sau chiar cu maşinile de pe străzi, primarul a fost solicitat să intervină în toate.

Probleme şi intoleranţă

Administratorii de bloc au ridicat şi probleme serioase, despre care Primăria Arad susţine că va ţine cont în viitorul apropiat, aşa cum este problema adaptării locurilor de joacă pentru copiii sub 9 ani (în condiţiile în care cele realizate în cartierul Vlaicu nu se adresează acestora), sau problema furturilor de pubele.

Altele mai puţin serioase au şocat doar asistenţa. Unul dintre administratorii de bloc a susţinut, de pildă, că pe o stradă din centru nu ar avea dreptul să intre şi să parcheze decât maşinile locatarilor zonei,  „pentru că este strada noastră”. Alt preşedinte de bloc a cerut retragerea autorizaţiei unui bar (din cauza zgomotului produs) şi transformarea acestuia în cofetărie, în timp ce un altul a cerut Primăriei să facă controale la curăţenia din zona unor blocuri, pentru a-i speria pe locatarii acelor imobile.

Rezolvări

Multe din problemele prezentate la întrunirea cu administratorii îşi vor aştepta rezolvarea şi pe mai departe (un administrator s-a plâns, de pildă, de găştile de cartier care au creat în rândul unor locuitori din zona gării teama de a mai ieşi seara din case, altul de faptul că Primăria i-a pus să-şi demoleze în ianuarie gardurile din faţa blocurilor fără a investi încă nimic acolo). Un lucru e însă cert: administratorii şi-au putut face auzite problemele Primăriei timp  de mai multe ore. 

A.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !