Boom în construcţiile arădene

1Comentariu
Boom în construcţiile arădene
Boom în construcţiile arădene
ARAD - Al treilea trimestru al acestui an a înregistrat un nou record privind locuinţele construite în Arad.

Anul 2007 poate fi foarte uşor caracterizat ca fiind un an al expansiunii imobiliare.

Pe lângă firmele imobiliare care îşi continuă strategia de dezvoltare, implicându-se în nenumărate proiecte imobiliare, nici oamenii de rând nu se feresc de construcţii. Fie că îşi fac o nouă casă, sau îşi renovează locuinţa existentă, arădenii sunt prinşi în „focul” construcţiilor.

Doar în luna cotombrie au fost eliberate 106 autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, tendinţa de a construi vile fiind din ce în ce mai evidentă.

Punctul culminant din acest an l-a constituit însă luna august, când nu mai puţin de 267 de arădeni au solicitat autorizaţie de construire pentru o locuinţă rezidenţială.

Dacă creşterea numărului locuinţelor terminate a fost evidentă de la începutul anului (51 în primul trimestru, iar mai apoi 129 în cel de-al doilea trimestru), trimestrul al treilea a fost punctul de vârf.

Astfel, numărul locuinţele terminate în cel de-al treilea trimestru al anului în curs a depăşit pragul de 500. Dintre cele 549 de locuinţe, 515 au fost în mediul urban şi 34 în mediu rural.

Vânzări record

Dezvoltarea sectorului de construcţii s-a făcut simţită şi în vânzările materialelor de construcţii.

Cristian Mnerie, director adjunct al unui hypermarket de materiale de construcţii din Arad, ne-a declarat că: „În acest an am avut o creştere substanţială a vânzărilor faţă de anul precedent, creştere ce se datorează în mod special dezvoltării din domeniul construcţiilor de locuinţe.

Ca şi perioade forte ale anului putem spune că între lunile iulie şi noiembrie, departamentul de materiale de construcţii a avut realizări deosebite”.

Citat: „Am avut o creştere substanţială a vânzărilor faţă de anul precedent”, Cristian Mnerie, director adjunct hypermarket construcţii.

Nr. locuinţelor terminate

          2006

            trim. I        trim. II        trim. III      trim. IV

total:   41              57               102            144

urban: 36              45               93              119

rural:   5               12               9                25

          2007

             trim. I       trim. II        trim. III

total:    51             129             549

urban:  36             67               515

rural:    15           62               34

A.P.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor