Botoş: „A fost lansat proiectul <>”

Reactualizat la:
10Comentarii
Botoş: „A fost lansat proiectul <<O țară ca afară>>”
Doi europarlamentari USR, Cristian Ghinea și Vlad Botoș, au lansat proiectul care are totul de a face cu fondurile europene și cum sunt/vor fi ele atrase de România.

Arad. S-a lansat proiectul „O țară ca afară”. Mai exact, Cristian Ghinea și Vlad Botoș, europarlamentari USR-PLUS, au lansat, cu sprijinul Renew Europe, proiectul „O Țară ca Afară” – inițiativă ce integrează analize, soluții și propuneri concrete, astfel încât, valorificând la maximum fondurile europene disponibile, România să atingă standardele dorite pentru o țară europeană din secolul XXI.

„<O țară ca afară> este ceea ce cer instinctiv oamenii. Acest proiect va fi despre cum folosim Uniunea Europeană – fondurile UE, legislația, reglementările, obligațiile asumate, rapoartele, dezbaterile – pentru modernizarea României”, a spus Cristian Ghinea, co-inițiator al proiectului.

„Este un proiect pe termen lung, din care România are de câștigat enorm. Toate ideile și soluțiile pe care le vom propune, în anii următori, pot aduce schimbări sensibile pe numeroase domenii. Important este ca apoi să fie puse în practică”, a spus Vlad Botoș, co-inițiator.

În comunicatul remis de USR Arad pe acest subiect se mai arată faptul că „România suferă de deficit de modernizare, iar acest lucru se întâmplă, din păcate, după 12 ani în care a atras fonduri europene ce însumează 53 de miliarde de euro. Arată România ca o țară care a absorbit 53 de miliarde fonduri europene din 2007 încoace? Arată România ca o țară care e aliniată legislativ cu clubul european? Acum, NU. Pe pagina proiectului, www.otaracaafara.eu, se poate vedea situația reală a modernizării așa cum este ea în oglinda statistică: vom urmări indicatorii de dezvoltare sustenabilă ai ONU, ce reprezintă direcția de dezvoltare adoptată de Uniunea Europeană”.

Cei doi europarlmentari precizează totodată faptul că „vom propune soluții de guvernare concrete – care sunt bazate pe cunoașterea realității, care pot fi implementate de mâine: fiecare soluție de guvernare va avea detaliat bugetul, sursa banilor, pașii necesari, instituțiile care ar trebui să le implementeze. Cele mai multe sunt finanțabile din fonduri europene. Odată cu lansarea proiectului, vă prezentăm și primele analize pe trei subiecte de impact major: 1. Deblocarea urgentă a fondurilor UE pentru persoane defavorizate, ce stau în sertarul ministerului de 3 ani; 2. Soarta fondurilor UE pentru infrastructură, riscul la care sunt supuse în acest moment, soluții; 3. Eșecul de fond al finanțărilor pentru „capital uman” și cum pot fi utilizate de fapt pentru oameni. Aceasta este direcția fundamentală a proiectului ”O Țară ca Afară”. Vom contribui cu idei și soluții pentru ceea ce se poate face acum și pentru cum pot fi cel mai bine utilizate fondurile europene 2021 – 2027”.

Se așteaptă sugestii

Ca de final, Cristian Ghinea și Vlad Botoș mai indică doar faptul că așteaptă comentarii și sugestii la adresa: vreau@otaracaafara.eu.

Taguri:


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor