Brandul depinde de vrerea lui Zeus

Dată ca şi sigură cu ceva vreme în urmă, schimbarea numelui PD-L în Partidul Popular, la Congres, nu se va mai produce. Democrat-liberalii spun că s-a ajuns la concluzia că nu este bine să se renunţe la titulatură, ba pentru că nu ar mai fi suficient timp pentru ca numele nou să intre în conştiinţa publică, ba pentru nu ştiu ce alte motive.

Motivul real este acela că Traian Băsescu le-a spus să o lase baltă şi, eventual, să limiteze rebranduirea partidului la eliminarea liniuţei. Calculul şefului de la Cotroceni a fost simplu :încă nu este momentul să se recurgă la această manevră. Rebranduirea unui partid supradezvoltat se face în momentul în care începerea coborâşului este inevitabilă şi trebuie să dea boborului impresia că toate cauzele care au dus la scăderea popularităţii au fost îndepărtate. Partidul trebuie să dea, la acel moment, impresia unei purificări prin jar, a arderii cancerului. Or, la momentul actual nu este nevoie de aşa ceva, pentru că ar fi total aiurea ca Partidul Popular să intre în vrie când nici nu i s-a uscat cerneala de pe certificatul de naştere.

Dincolo de acest calcul, absolut de bun simţ, Băsescu are, însă, un motiv şi mai puternic de a amâna parafarea partidului ca popular: trebuie, obligatoriu, să aştepte evoluţia sau involuţia PNL şi PSD. Trebuie musai să ştie la care parte a eşichierului ideologic- stânga sau dreapta- să renunţe, pentru a-şi îndrepta toate tunurile spre partea cea mai slabă, susceptibilă de a fi ocupată integral.Dacă liberalii vor creşte, PD-L-iştii pot să îşi ia adio de la titulatura Partidul Popular, pentru că vor reveni la stânga, fie că vor reuşi, fie că nu, să înghită PSD-ul. Faptul că partidul lui Gabriel Oprea va fi de centru-stânga, sugerează că Băsescu are anumite indicii privind evoluţia politichiei pe plaiul mioritic. Dacă, din nefericire pentru el, nu va reuşi să înghită nici PSD-ul, nici PNL-ul, rebranduirea partidului va folosi ca act de naştere al singurului partid de centru.

Simion Todoca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !