Brazii din Damenarca, primii pe pieţele româneşti

Brazii din Damenarca, primii pe pieţele româneşti
Primii brazi de Crăciun care au apărut în pieţele din Arad sunt de import şi sunt aduşi tocmai din Danemarca. Patronii importatori spun că, deşi sunt mai scumpi, aceşitia sunt mult mai frumoşi decât pomii de Crăciun autohtoni.

Şi în capitală, brazii de import şi-au făcut apariţia şi pot fi găsiţi în florării.

Un brad adus din Danemarca şi comercilizat în pieţele din Arad costă între 650 de mii şi 6 milioane de lei vechi, în funcţie de înălţime, bogăţia coroanei şi soi.

Arădenii nu prea se înghesuie să cumpere brazi de import. Oamenii spun că aşteaptă brazii autohtoni care, deşi nu sunt la fel de spectaculoşi ca cei de peste hotare, cel puţin sunt ieftini. 

Şi în capitală, brazii din Damenarca pot fi găsiţi în florării la preţuri între 1 milion o sută de mii de lei vechi şi 1,8 milioane de lei vechi. Preţurile variaza în funcţie de modul cum sunt prezentaţi, adică tăiaţi sau în ghiveci.

Brazii aduşi din pădurile autohtone, vor costa între 11 lei şi 21, 5 lei noi în funcţie de înălţime. Molizii, care vor apărea abia după 15 devembrie, vor fi ceva mai ieftini. Un exemplar va costa între 7 şi 13 lei, fără TVA.