Bucurie si binecuvantare

De Vasile Filip
Bucurie si binecuvantare
Sfinţirea lucrărilor de restaurare interioară şi exterioară la edificiul bisericii parohiale la Caporal Alexa.

CAPORAL ALEXA. La invitația preotului paroh Gabriel Mariș și a Consiliului Parohial, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului a efectuat, ieri, o vizită pastorală în Parohia Caporal Alexa, Protopopiatul Arad, pentru a binecuvânta şi sfinţi lucrările de restaurare interioară şi exterioară la edificiul bisericii parohiale.

La sosire Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a fost întâmpinat de către un ales sobor de preoți și diaconi în frunte cu PC pr. Flavius Petcuț, Protopopul Aradului, care a rostit cuvântul de bun venit, de enoriaşi şi de copiii care au oferit oaspetelui buchete de flori.

După sfinţirea exteriorului bisericii s-au sfințit catapeteasma recondiționată, veche de 208 ani și celelalte lucrări efectuate în interiorul sfântului locaş. A urmat săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, în cadrul căreia, în cuvântul de învăţătură sub titlul ,,Căutare sfântă”, tâlcuind citirile biblice ale duminicii (Romani 15, Matei 9), chiriarhul a arătat că acestea scot în evidenţă faptul că a-L căuta pe Mântuitorul prin tot binele ce se face aproapelui se descoperă propria împlinire a creştinului , spre slava lui Dumnezeu. ,,Exemplul sfinţilor români prăznuiţi în această perioadă, între care sfântul Ierarh Nifon, întăreşte această convingere, cele realizate în parohie, mai ales prin lucrările la biserica bicentenară, arată jertfelnicia jertfelnicia credincioşilor prin înălţarea de biserici, după pilda vrednicilor înaintaşi”, a arătat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul slujbei, parohul Gabriel Mariș a mulţumit ierarhului pentru părinteasca purtare de grijă pe care o arată față de enoriașii parohiei, soborului de preoți pentru împreuna-slujire, oficialităților pentru sprijinul financiar acordat mereu, tuturor celor prezenți.

După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți au fost invitați în curtea bisericii și a casei parohiale la o aleasă agapă frățească.

Scurt istoric

Biserica parohiei Caporal Alexa, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a fost construită din piatră în anul 1791, în formă de navă, în stil baroc, pe noua vatră a satului Cherechi (menționat în istorie în anul 1326). Între anii 1910 – 1929, locașului de cult i se fac reparații finalizate cu sfințirea ei la 20 octombrie 1929 de către episcopul Grigore Comșa. În anii 1961, prin strădania preotului paroh Iosif Stoica, şi 1993, a preotului Gheorghe Gligor, alături de enoriaşi, locaşului de cult i se fec reparaţii şi renovări, biserica fiind din nou sfințită la 12 septembrie de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei.

Hrisov de mulţumire

La sfârșitul Sfintei Liturghii, preotul paroh Gabriel Mariș a primit din partea ÎPS Timotei un Hrisov de mulțumire și binecuvântare arhierească pentru întreaga activitate depusă în ultimii cinci ani de când a fost transferat în această parohie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !