Buget de 1,5 milioane de euro la Aeroport

De Alin Gherasim
10Comentarii
Buget de 1,5 milioane de euro la Aeroport
Aeroportul Arad va avea, pentru anul 2018, un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro.

6,7 milioane de lei este bugetul pe care îl va avea Aeroportul Arad la dispoziţie în acest an. Din suma totală, peste 4,2 milioane de lei vin de la Consiliul Judeţean Arad, iar restul de 2,5 milioane reprezintă veniturile proprii pe care le-au calculat cei de la aeroport că le vor realiza. Dar să le luăm pe rând. Din start, despre sumele care vor fi transferate de CJA nu este prea mult de zis. Dacă vorbim, însă, despre veniturile proprii ale Aeroportului Arad, fundamentarea acestora s-a făcut „pe baza estimărilor în funcţie de traficul existent (zboruri private neprogramate) şi estimările de trafic începând cu programul de vară 2018 cu cele două curse pe săptămână pe ruta Arad-Antalya”, după cum spun chiar cei de la aeroport. Aproximativ 500.000 de lei va încasa aerogara din serviciile prestate de la aeronave pentru utilizarea aeroportului. Alte 400.000 de lei vor veni din închirierea spaţiilor spre diverse companii, iar alţi 430.000 de lei din recuperările consumurilor efectuate de instituţiile publice care funcţionează pe aeroport. Aproape un milion de lei va încasa aerogara şi din taxele de parcare, din evenimente diverse etc.

Şi cheltuielile

În proiectul de buget se vorbeşte şi despre capitolul de cheltuieli pe anul 2018. 1,9 milioane de lei din totalul bugetului Aeroportului Arad vor merge către cheltuielile cu bunurile şi serviciile. 2,3 milioane de lei reprezintă capitolul de cheltuieli salariale. Referitor la acest capitol, reprezentanţii aeroportului şi-au „pus deoparte” 24.000 de lei pentru diferite bonusuri. Asta chiar dacă activitatea aerogării este inexistentă nouă luni pe an. Alte 1,7 milioane de lei au fost rezervate pentru cheltuielile de exploatare. Restul fondurilor au fost gândite pentru diferite investiţii în Aeroportul Arad, diferite lucrări ce trebuie realizate pentru respectarea normelor din industria aviatică.
Bugetul Aeroportului Arad este, pentru moment, la stadiul de proiect. Acesta va fi supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, şedinţă care va avea loc la finele acestei luni.

Taguri: , ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor