Bugetul judeţului, la votat, în 24 februarie

Bugetul judeţului, la votat, în 24 februarie
ARAD. Bugetul Consiliului Judeţean a fost afişat deja la transparenţă, potrivit informaţiilor furnizate de vicepreşedintele CJA, Cristian Drăgan, urmând să fie supus la vot, cel mai probabil, în data de 24 februarie.

De menţionat, asemenea colegilor de la municipiu, administraţia judeţeană a ales să publice o variantă cât mai puţin detaliată a bugetului, dar cât mai repede, pentru a trece termenul de transparenţă.

Bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean are o valoare de 177.511.000 lei. Potrivit estimărilor vicepreşedintelui CJA, însă, bugetul va fi mult mai mare, după ce se vor atrage fonduri nerambursabile pentru cele câteva zeci de proiecte depuse deja sau care urmează să fie depuse de primăriile din judeţ şi de Consiliul Judeţean. „Avem 16 proiecte depuse pentru obţinerea finanţării. Totodată, avem alte peste 20 de localităţi care urmează să depună proiecte pe Măsura 1.2.5. şi sperăm să aducem un aport financiar”, a precizat Cristian Drăgan.

Obişnuitele acuze

În ceea ce priveşte acuzele din teritoriu cu privire la modul în care au fost distribuite anumite sume, Drăgan a declarat că „în fiecare an sunt acuze că factorul politic îşi pune amprenta la împărţirea banilor”, dar a menţionat că banii au fost împărţiţi primăriilor care au proiecte, sumele fiind cofinanţarea necesară.

JA – S.B.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !