Bulevardul, spart din nou în centrul oraşului

De Alin Gherasim
4Comentarii
Bulevardul, spart din nou în centrul oraşului
Compania de Apă Arad deschide un nou front de lucru pe Bulevardul Revoluţiei: între străzile Crişan şi Horia.

Una dintre cele mai aglomerate zone ale centrului oraşului, bucata de Bulevard cuprinsă între străzile Crişan şi Horia, intră în şantier. Compania de Apă Arad anunţă faptul că de miercuri, 11 septembrie, vor începe săpături în zonă, totul pentru schimbarea reţelei de canalizare. La fel ca şi la celelalte şantiere, lucrările vor afecta traficul. „Noul front de lucru vizează secţiunea de drum cuprinsă între străzile Crişan şi Horia, iar pentru această lucrare, care se va desfăşura pe banda de parcare, este necesară închiderea benzii întâi de circulaţie”, anunţă cei de la Compania de Apă. Se pare că în această zonă lucrările vor fi mai complexe, urmând să fie efectuate săpături mai adânci. Ne explică tot reprezentanţii companiei: „la intersecţia străzii Crişan cu Bulevardul Revoluţiei va fi executată o săpătură la adâncime de mare complexitate, în scopul introducerii colectorului principal şi a căminelor aferente, traficul din această zonă urmând să fie restricţionat alternativ pe câte o bandă de circulaţie”. Practic, nu doar prima bandă va fi blocată, ci, alternativ, şi banda a doua. Ţinând cont de faptul că se va circula pe un carosabil spart, cel mai probabil traficul va fi afectat grav în acest şantier.

Cinci şantiere

Această nouă lucrare deschisă de către Compania de Apă este a cincea care se desfăşoară, în prezent, pe bulevardele centrale ale oraşului. Celelalte şantiere sunt pe Bulevardul Revoluţiei, sens de mers înspre Podgoria – tronsonul cuprins între străzile Nicolae Grigorescu şi Romul Veliciu, pe Bulevardul Revoluţiei, sens de mers înspre Teatru – tronsonul cuprins între străzile Mihai Eminescu şi Vasile Alecsandri şi tronsonul cuprins între străzile Horia şi Vasile Alecsandri, şi pe Calea Aurel Vlaicu, zona Lebăda – tronsonul cuprins între străzile Obedenaru şi Şcoalei. „Lucrările, executate simultan, urmează un program de lucru de luni până sâmbătă, interval orar 8:00-18:00 şi se desfăşoară în conformitate cu Autorizaţia de Construire Nr. 1226/13.11.2017, emisă de Primăria Municipiului Arad. Şantierele sunt delimitate cu plasă de protecţie şi semnalizate cu indicatoare rutiere însoţite de panouri de avertizare”, mai spun cei de la Compania de Apă Arad.

Fonduri europene

Lucrările realizate pentru înlocuirea vechilor conducte de canalizare sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile, în cadrul proiectului „Fazarea Proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor