Bunicuţa e flămândă

1Comentariu
Nici dacă Vasile, călugărul care i-a prezis lui Emil Constantinescu că va ajunge preşedinte, s-ar fi reunit cu Mama Omida şi cu întregul ei clan de clarvăzătoare; nici dacă cititorii în stele ar fi stat sub clar de lună alături de un conclav al vrăjitoarelor ocupate cu spintecarea găinilor şi cu citirea măruntaielor mâţei negre; nici dacă toţi guru din România ar fi încercat să descifreze cântecul cucuvelei de pe acoperişul Cotrocenilor…

…Tot nu ar fi ghicit nimeni, înainte de alegerile prezidenţiale din 2004 că soarta lui Traian Băsescu va fi indestructibil legată de cel poreclit Bunicuţa, adică Ion Iliescu.

Aşa cum am spus în repetate rânduri, Băsescu a ajuns preşedinte numai pentru că a preluat de la Iliescu tipul de mesaj pe care poporul voia să-l audă, lucru care a dus şi la preluarea unui important segment electoral din patrimoniul tătucului.

După ce s-a văzut cu sacii în căruţă, în loc să-i sărute mâna binefăcătorului său, s-a apucat să vorbească prostii, ca un matelot care s-a îmbibat cu rom ca să uite de răul de mare. La comanda lui, Ion Iliescu a fost luat la puricat despre mineriade şi despre alte drăcovenii.

Mai hârşit decât lupul de mare, bătrânul lup de uscat şi-a văzut de treabă şi a orchestrat cum numai el ştie toată şandramaua cu suspendarea preşedintelui. Pentru că, orice ar spune marii analişti politici, Iliescu a fost cel care i-a manevrat pe toţi.

Acum, Băsescu este la mâna lui Iliescu. Decizia Curţii Constituţionale referitoare la legalitatea înfiinţării comisiei speciale de anchetă nu însemnă deocamdată decât că aceasta va prezenta Curţii Constituţionale faptele incriminatorii, altele decât cele cuprinse în raportul PSD. Curtea va hotărî dacă se va vota în Parlament suspendarea preşedintelui.

Iliescu are în mânecă doi Aşi : poate determina, prin intermediul bătrânelor cătane iliesciste de la Curtea Constituţională decizia neîntrunirii elementelor necesare continuării procedurii, sau poate să tacă, pentru a se ajunge la vot în Parlament, pentru ca abia atunci să-i dea lui Băsescu ultimatumul. Oricât de mult s-ar zbate însuşi Geoană, alături de Tăriceanu, Vadim şi Motanul Felix, dacă Bunicuţa le spune pesediştilor săi să pună batista pe ţambal, o vor pune, iar Băsescu nu va păţi nimic. Aşadar, Băsescu va trebui să meargă la bunicuţa cea flămândă cu coşuleţul plin, altfel la întrebarea „Bunicuţo, de ce ai gura aşa de mare ?” va primi răspunsul „ca să te pot mânca”…

S.T.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor