Bureţii, o cultură cu randament

1Comentariu
Bureţii, o cultură cu randament
Arad – Bureţii sau păstrăvi de fag poartă denumirea de Pleurotus spp. Valoarea nutritivă a acestora este dată de conţinutul ridicat de proteină (2,7-4% s.u.), hidranţii de carbon (3,5-5% s.u.) şi săruri minerale.

Proteinele din bureţi conţin 18 aminioacizi esenţiali care sunt indispensabile organismelor vii. E recomandat în alimentaţia diabeticilor. Combate anemiile, stările de oboseală etc. După proteina obţinută din soia, ciupercile se situează pe locul doi în lume.

Bureţii sunt nepretenţioşi, uşor de cultivat şi utilizează ca substrat de cultură deşeuri lingo-celulozice (mare parte neutilizate în alte scopuri). Spaţiul destinat culivării bureţilor necesită dotarea cu instalaţie de apă, lumină, ventilaţie şi micloclimat (căldură şi răcire).

Randament:

un ciclu de producţie: 20 – 40 kg ciuperci/100 kg substrat celulozic;

100 kg substrat = 10 saci;

profitul brut estimat la 10 saci = 150 lei

V.Z.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor