Burse de 50.000 de euro pentru studentii de la Universitatea Tehnica

FOTO scadmissions.com
FOTO scadmissions.com
Aproape 50.000 de euro au reușit să atragă studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca prin cele 19 burse câștigate la ediția 2012 a Roberto Rocca Education Program. Acesta premiază studenți de vârf ai universităților cu profil tehnic din țară cu burse în valoare de 2.400 de euro fiecare.

Bursele se oferă anual în cadrul Roberto Rocca Education Program, care încurajează tinerii să studieze ingineria și științele aplicate. Un număr de 80 de universități din 11 țări sunt implicate în acest program, care este finanțat de companiile Tenaris, Ternium și Techint.

Anul acesta, bursele din România au fost acordate unui număr de 40 de studenți. Cei mai mulți provin de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (19 bursieri), în timp ce restul burselor au mers către tineri de la Universitatea Politehnică București (10), Universitatea Tehnică Iași (8) și Universitatea Petrol – Gaze Ploiești (3).

Cei 40 de câștigători au fost aleși din sute de candidați, prin centrele de evaluare ale TenarisSilcotub, cu sprijinul universităților partenere. Selecția a ținut cont atât de rezultatele academice ale candidaților, cât și de aptitudinile personale, capacitatea de lucru în echipă, abilitatea de a inova și recomandările primite din partea universităților.

„Bursele Roberto Rocca reprezinta una din căile prin care TenarisSilcotub îi încurajează pe tinerii talentați să devina mai buni, să își dorească mai mult, să se dedice visurilor lor. Acestea sunt mai mult decât o simplă recunoaștere a meritelor lor, sunt un ajutor pentru viitoarele lor cariere de manageri sau experți în domeniile pe care aleg să le urmeze,” a spus Gabriel Podskubka, Președintele Consiliului de Administrație TenarisSilcotub.

Adrian Frătean, student al Facultății de Instalații (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), crede că „orice student eligibil ar trebui să aplice pentru o bursă Roberto Rocca; acest lucru îi va oferi o motivație în plus să obțină rezultate academice excepționale, care în final vor fi un câștig nu doar pentru el, ci și pentru societatea în care va lucra mai târziu. Pentru mine, vestea că am fost acceptat în program m-a ambiționat să muncesc mai mult, să mă implic mai mult și să nu rămân indiferent la ceea ce se întâmplă în jurul meu”.

Începând din 2006, prin Roberto Rocca Education Program li s-au acordat studenţilor români 270 de burse de studiu, la nivel de licenţă si master. Bursierii au de asemenea ocazia să participe la internship-uri în cadrul companiei și păstrează permanent legătura cu angajații acesteia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !