Buteanu, la Gurahonţ, povestea întreagă

De Simion Todoca
2Comentarii
Troiţa din Iosăşel
Troiţa din Iosăşel
Nici nu s-au stins bine ecourile veştii privind dispariţia monumentului prefectului Zărandului, Ioan Buteanu, că au apărut şi replicile din partea fostului primar, Gheorghe Florea.

I-am spus că primăriţa Lenuţa Moţica l-a acuzat de „vandalizarea” troiţei de la Iosăşel, în sensul că au fost rupte, cu barosul, lanţurile împrejmuitoare, iar ea le-a pus la loc după ce a fost aleasă. Gheorghe Florea confirmă, dar are o cu totul altă variantă : pe când era primar, el, împreună cu alţi oameni de bine au executat, gratis, fără niciun ban de la Primărie, amenajările şi soclul de pe care a dispărut monumentul. Scopul: mutarea troiţei din Iosăşel de pe vechiul amplasament. De aici, îndepărtarea împrejmuirii din lanţuri, care urma să fie remontată la locul unde urma să fie mutată troiţa. Motivul pentru care a vrut să o mute : „troiţa a fost amplasată la capătul podului vechi, unde, fiind la intrarea, respectiv ieşirea din comună, avea vizibilitate maximă. După construirea noului pod, a fost izolată, nu mai era pusă în valoare. Tocmai din acest motiv am dorit să o mutăm, pentru aceasta am făcut soclul, nu pentru încă un monument, din moment ce exista deja unul, în centrul comunei. A fost doar o ambiţie a primăriţei, ca să-mi facă mie în ciudă, a pus acolo un monument care s-a prăbuşit după nici trei ani. Nu-i nimic, voi câştiga alegerile şi voi amplasa troiţa acolo unde o vede lumea, să fie pusă în valoare, pentru că este un monument istoric de mare valoare”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor