„Ca arădeni trebuie să rămânem un exemplu”

De Andreea Pintea
7Comentarii
„Ca arădeni trebuie să rămânem un exemplu”
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, le-a transmis arădenilor un mesaj de Ziua Națională, prin intermediul unei rețele de socializare, îndemnându-i să fie un exemplu pentru ceilalți români.

„De 1 Decembrie, întreaga Românie se bucură. E bucuria de a fi împreună, recunoscători unii altora pentru buna înțelegere frățească. Și pentru că păstrăm, iată, de aproape 100 de ani, idealul unității și armoniei, un ideal greu încercat de suferința războaielor și de nedreptatea dictaturilor. Ne bucurăm pentru că am păstrat mereu în suflet sămânța divină a libertății și pentru că astăzi suntem o națiune liberă.

Aici, la Arad, de 1 Decembrie, mulțumirea noastră e și mai deosebită. Aici, la Arad, amintirea primului 1 Decembrie e însoțită de admirația față de curajul de atunci al unor oameni cu adevărat liberi. E admirația față de cei care, îndrăznind nu doar să spere, ci să treacă la fapte, au croit de aici, de la Arad, destinul României pentru generații întregi. E un destin pe care suntem mai departe chemați să-l împlinim, cel al unei Românii puternice și unite, al unei Românii a cetățenilor liberi. Aceasta trebuie să fie România următoarei sute de ani. O țară puternică prin prosperitate, unită prin toleranță și liberă prin curaj. Ca arădeni, ca cetățeni ai capitalei politice a Marii Uniri, trebuie să rămânem un exemplu. Pentru felul în care muncim și facem Aradul să prospere. Pentru curajul de a crede că binele comun poate fi obținut doar prin libertate. Pentru felul în care ne înțelegem unii cu alții, români cu maghiari, cu sârbi, cu șvabi și rromi, cu toți cei alături de care trăim. La mulți ani tuturor! La mulți Arad, la mulți ani România!”, este mesajul transmis de primarul municipiului Arad.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor