Ca peştele prin apă

Ca unul care priveşte cu ochi rece ceea ce se întâmplă în PNL Arad, mi-am permis să opinez, la timpul potrivit, că tânărul Cristian Stragea nu este cea mai fericită soluţie pentru a conduce organizaţia judeţeană a liberalilor.

Dumnealui este un tânăr simpatic, are mult bun simţ, dar lasă impresia că nu ştie ce vrea de la viaţă. Nu pare să-i placă lupta, să tragă de dumnealui înspre ţeluri înalte, ca să zic aşa. A plecat de la dispensarul său rural, unde activa ca medic, lăsându-ne să credem că nu-i este prea dragă profesiunea pentru care s-a pregătit. A dorit să ajungă prefect, dar nici acolo nu şi-a găsit mulţumirea.

Acum este ceva consilier la cancelaria primului-ministru, postat într-un con de umbră deasă. Cum nici aşa n-a dovedit că ar fi capabil să-şi mobilizeze energiile, nici că are vână de combatant, prezenţa la Bucureşti l-a pus în şi mai mare dificultate în ce priveşte conducerea Organizaţiei judeţene a PNL.

Activitatea sa, mai mult decât discretă, a lăsat PNL Arad departe de privirile şi atenţia electoratului arădean. Aşa că, deloc întâmplător, liberalii arădeni au obţinut rezultate slabe la alegerile europarlamentare. Mai mult, fraţii lor de ieri, cei din PLD, i-au învins în municipiul Arad, deşi abia s-au înfiinţat ca organizaţie. Consecinţa nu s-a lăsat aşteptată. Lui Cristian Stragea i s-a cerut demisia, alaltăieri, la şedinţa Delegaţiei Permanente de la Bucureşti. De acum, putem spune că a trecut prin funcţia de preşedinte ca peştele prin apă. Umbra în care se află PNL Arad nu se datoreşte însă doar lui Stragea.

Organizaţia municipală, condusă de Tiberiu Dekany a obţinut un rezultat şi mai slab, la aceleaşi europarlamentare. Este, poate, consecinţa faptului că, de ani buni, domnul Dekany, a fost perceput ca ecoul slab al primarului Gheorghe Falcă. Ba chiar ca un locotenent servil al acestuia. Deci, Tiberiu Dekany n-a fost o locomotivă pentru organizaţie.

E drept, de câteva luni şi-a schimbat atitudinea, a început „să bage cărbuni”, să fie mai agresiv, să arate că are personalitate, dar n-a fost timp pentru efecte în planul percepţiei electoratului. PNL Arad are în general o problemă cu „vocile”. Titu Gheorghiof s-a retras din prim-plan, după problemele de la CNSAS.

Cu excepţia lui Mihăiţă Calimente, nimeni nu se prea aude, nimeni nu se prea vede. Putem vorbi de o situaţie de criză în PNL Arad, şi nu neapărat de una de creştere. Impresia care ne-o produc este că le lipsesc politicienii de calitate, că nici în noul val nu se întrevăd speranţe. Moment greu, oricum.

Tristan Mihuţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !