Cablurile de pe stâlpi coboară în subteran

De Diana Dutu
6Comentarii
Cablurile de pe stâlpi coboară în subteran
Investiţia aparţine unei companii private şi se va realiza pe parcursul a trei ani. Lucrările au început deja pe Calea Victoriei.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat că, în maximum trei ani, cablurile care atârnă de stâlpi vor fi duse în subteran. De această lucrare se ocupă o companie privată care a început deja acțiunea de realizare a infrastructurii necesare pentru amplasarea cablurilor în subteran. Vor fi realizate tubulaturi pe o lungime de 51,6 km pe străzile principale, 22,7 km pe cele secundare și de 47,3 km în cartiere. În total, puţin peste 120 de kilometri, adică aproximativ un sfert din întreaga reţea stradaă din municipiul Arad.

„Firma execută lucrările pe cheltuiala sa şi va reabilita infrastructura afectată de lucrări la aspectul inițial. Astfel, trotuarele vor fi refăcute integral după amplasarea tubulaturii, străzile vor fi refăcute pe întreaga bandă de circulație afectată, spațiile verzi degradate datorită intervenţiei vor fi refăcute integral” – a precizat Gheorghe Falcă.

În prezent se lucrează pe Calea Victoriei și urmează zona din jurul stadionului UTA. „Cetățenii vor fi informați periodic asupra programării lucrărilor, acestea fiind coordonate cu lucrările de infrastructură derulate de administrație” – a explicat primarul.

Gheorghe Falcă a mai subliniat că investiţia se adresează atât companiei care realizează lucrările, cât şi altor deţinători de cabluri. Având instalaţie de cabluri în subteran, aceştia din urmă au obligaţia (prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Local) de a introduce în subteran cablurile, urmând să plătească companiei care a realizat investiția un tarif aprobat la nivel naţional.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor