Cad garajele și în Ineu

De Adriana Barbu
2Comentarii
Cad garajele și în Ineu
Curățarea albiei râului Crișul Alb, blocată de garaje și de depozitele de diverse materiale ale locuitorilor. Ministrul Apelor a inspectat „șantierul” din Ineu şi i-a somat cu legea pe localnici.

O vizită printre garaje și demolări, dar o vizită la nivel înalt. Ineul a fost călcat luni de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș. Oficialul din Bucureşti a fost însoţit de parlamentarii Tripa Florin și Căprar Dorel, respectiv de aparatul de specialitate format din directorii: ABA Crișuri – Guler Sorin, ANAR – Victor Sandu, secretari de stat, profesori universitari, consilieri de specialitate. Vizita a avut ca ţintă directă lucrările desfășurate pe albia râului Crișul Alb în zona orașului Ineu şi a debutat cu o ședință cu primarul Călin Ilie Abrudan, viceprimarul Ionel Alb și aparatul administrației publice locale. Ocazie cu care s-a prezentat parcursul și stadiul lucrărilor efectuate pe albia râului Crișul Alb, respectiv s-au discutat proiectele care vizează bazinul hidografic al râului Crișul Alb.
Din sala de ședințe a Primăriei Ineu, delegația a vizitat zona intravilană a albiei Crișului Alb, constatându-se la fața locului, conform celor declarate de oficialii din Ineu, „depozitele de materiale, respectivele improvizații care au început să fie demolate de deținători, conform termenului dat, până la data de 15 septembrie”. Primarul a indicat faptul că „întreaga zonă a fost supusă deratizării pentru prevenirea unei invazii cu șobolani în oraș, datorită dezmembrării depozitelor existente”.
Vizita oficialului din minister a fost condimentată însă și cu discuții cu unii proprietari nemulțumiți de activitatea instituțiilor statului român, ocazie cu care oficialul din Capitală a insistat pe faptul că „legea trebuie respectată de către instituții, dar și de către cetățeni, fiind valabilă aplicarea ei pentru toată lumea”. Iar somațiile pentru cei care trebuie să-și demoleze garajele au curs.

Termene și somații

Termenul exprimat pentru finalizarea lucrărilor de taluzare, toaletare și curățare a albiei râului Crișul Alb în zona cuprinsă între Podul de Fier și Podul Nou este de 10 octombrie 2018! Lucrările au fost sistate, însă, temporar din cauza „garajelor” din zonă, dar oficialii spun acum că vor fi reluate în data de 15 septembrie, odată cu demolarea lor.

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor